Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Προφυλακίστηκαν οι Ιάκωβος Γιοσάκης και Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος για το παραδικαστικό Νο 2 και ο Πέτρος Λεώτσάκος και Γ. Ασλάνης κρίθηκαν προφυλακιστέοι.Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικοιύ κυκλώματος Νο2Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 (ή αλλιώς "μαφίας των ακινήτων") διερευνάται από ειδικούς..
εφέτες ανακριτές και σύμφωνα με νομικούς κύκλους αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).


Από την δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι "πρωταγωνιστές" στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γεωργιτσογιαννάκος, ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, καθώς και αστυνομικοί.Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες οι παράνομες δραστηριότητας της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..