Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Ελβετός υπουργός έπαιρνε μίζες από την Ελλάδα

«O Eλβετός Υπουργός Δικαιοσύνης πήρε μίζες για να συγκαλύψει τις βρόμικες ελληνικές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες». Την αποκάλυψη έκανε ο Νίκος Ζήγρας,ο μεταμεληθείς
εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλο και στον οποίο οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά η αποκάλυψη του σκανδάλου του Άκη. Ο κ.Ζήγρας κατέθεσε ως «υποπτος» στην Ελβετική Δικαιοσύνη και σε ελβετούς δικαστικούς που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα,στην προσπάθειά τους να σβήσουν τα ίχνη προς τις ελβετικές τράπεζες.

Στα πλαίσια αυτά οι Ελβετοί προσφέρουν κάλυψη στον τραπεζίτη Μπάϊλα, τον οποίο επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς προφυλάκισαν και έτσι τον έχουν και σε «κοντρόλ»
Ο Μπάϊλας,ο Φάνης Λυγινός και ο κρατούμενος σε ελληνικές φυλακές Οσβαλντ ήταν η «τρόικα των τραπεζιτών» που διακινούσαν τις μίζες απο τα εξοπλιστικά των Γερμανογάλλων προς την Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Μάλιστα τα χρήματα παραδίδονταν σε βαλίτσες μετρητά σε μια «βάση» δίπλα στο Χίλτον και απο εκεί,είτε με αεροπλάνο,είτε με φορτηγά(!!!) μεταφέρονταν στην Ελβετία.
Υπάρχει καταγραμμένο στιγμιότυπο κατά το οποίο ένα φορτηγό από την Ελλάδα παραδίδει βαλίτσα γεμάτη χρήματα σε ελβετικό φορτηγό ,σε πάρκινγκ του αυτοκινητόδρομου λίγο μετά το τουνελ του Αγίου Βερνάρδου,ενώ Έλληνας …δημοσιογράφος ακολουθούσε με ΙΧ το ελληνικό φορτηγό ,όχι για να το αποκαλύψει,αλλά για την ασφάλεια του …φορτηγατζή!

Χάρη στο Νίκο Ζήγρα και τον Αντώνη Κάντα η ελληνική δικαιοσύνη σχημάτισε δικογραφίες με αποδείξεις και στριμώχτηκε ο Τσοχατζόπουλος και μερικοί ακόμα…
Οι Ελβετοί που κινούνται συνήθως με ρυθμούς ένα έγγραφο κάθε δέκα χρόνια,τώρα κινούνται με ταχύτητα …φωτός εναντίον του Ζήγρα,ώστε να τον καταδικάσουν και έτσι να τον καταστήσουν αναξιόπιστο σε όσα αποκαλύπτει για ελβετικές τράπεζες… Στην κατάθεσή του προς του Ελβετούς απεσταλμένους ο κ.Ζήγρας αποκάλυψε(σε μας τους Ελληνες βέβαια…) πως οι ελβετικές τράπεζες,όταν γνωρίζουν πως θα πάρουν και θα κρύψουν μεγάλες ποσότητες βρόμικου χρήματος είναι τρύπιες σαν το ελβετικό τυρί.

Κατέθεσε ότι μέσω του Τραπεζικού στελέχους της Ελβετίας Μπάϊλα κατάφερε ν’ ανοιχτεί, με μία φωτοτυπία ενός διαβατηρίου, ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης!!!. Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτούσε ,άλλον μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε σε φίλο του Μπάϊλα…

Ακόμα και με email δόθηκε εντολή και μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο φίλο του Π. Μπάιλα στο Λονδίνο και από εκεί (από το Λονδίνο), τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον προφυλακισμένο Ελληνοελβετό Μπάϊλα.
Για να πετύχουν τα κόλπα ο Μπάϊλας έχτισε εικόνα Κροίσου στον ….Νίκο Ζήγρα και τον «διευκόλυναν» μέσω του τραπεζικού συστήματος να κάνει επενδύσεις -μαϊμού σε πίνακες ώστε να ξεπλένουν το χρήμα από τις μίζες.

Ο κ.Ζήγρας μετά την κατάθεση-απολογία στους Ελβετούς είπε ότι μέσω των συνηγόρων του Στέλιου Γκαρίπη και Ηλέκτρας Κωνσταντινίδη και μιας ειδικής ερευνήτριας έχει κάνει έρευνα για όλα τα πρόσωπα ,τις εταιρείες,το συγγενικό και τραπεζικό δίκτυο και προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια ο τρόπος διακίνησης και οι τελικοί δικαιούχοι των δωροδοκιών.
Στη δήλωσή του ο κ.Ζήγρας ζητεί να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο…
Να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρόλαβε να μπει στη φυλακή και …βγήκε κιόλας ο πρώην Υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που μετέφερε τεράστια ποσά στο σύστημα δωροδοκίας που είχε στηθεί μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ελβετίας

Καταδικάστηκε πρωτόδικα στην ποινή χάδι(για τα ποσά της κατηγορίας…) των 15 ετών και βγήκε επειδή έχει κακή υγεία μέχρι να γίνει η δίκη του δεύτερου βαθμού,δηλαδή τρέχα-γύρευε…Το μήνυμα είναι ότι το σύστημα που περιλαμβάνει σωρεία πολιτικών απο ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία-Κύπρο-Γερμανία είναι ισχυρό και μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει…
Κατά τα άλλα οι Γερμανοί αγωνίζονται για να πατάξουν τη διαφθορά στην Ελλάδα και πήραν τους ταμίες Χριστοφοράκο και Καραβέλα στη Γερμανία να τους προειδοποιήσουν οτι ο χερ Σόϊμπλε δεν αστειεύεται και κάποτε(εκεί γύρω στο 4.000 μετά Χριστόν,θα έρθει και η σειρά τους…

Tου Γιάννη Ντάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..