Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η Παράξενη κατά άλλους Προδοτική Στάση της Εκκλησίας του 1453 συνεχίζετε και Σήμερα.Ο Γεννάδιος  Σχολάριος  ήταν εναντίον της ένωσης των εκκλησιών και όχι μόνον προτίμησε να μην πολεμήσει και να αποσυρθεί σε μοναστήρι αλλά επαναλάμβανε  ότι  «είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει».
O Γεννάδιος κατά πολλούς παρέδωσε την Πόλη (με αντιπρόσωπο τον Ιωάσαφ) συνεργαζόμενος με τον
Ρεσίτ Πασά και καταριόταν τον Παλαιολόγο την ώρα που η Πόλη «έπεφτε» και εκείνος μαχόταν μετά την άλωση.

Μετά την άλωση χρίστηκε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ο Σουλτάνος του έδωσε προνόμια.

Ο Γεννάδιος είπε τα περίφημα «Δεν βλέπετε ότι η Ορθοδοξία εθριάμβευσεν; Από του νυν, ουδέν πλέον φοβείται» (μετά την άλωση) και «Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» (1456).

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς φαίνεται πως μαρμάρωσε βλέποντας τις προδοσίες των χριστιανών δούλων του Θεού..

Σήμερα η Εκκλησία  δεν αρθρώνει φωνή εναντίων των Νέων κατακτητών προτιμά την σιωπή για να είναι και αυτοί Ευρωπαία κατά την γνώμη πολλών φοβάται μήπως δεν θα εισάγονται   κόκκινα μεταξωτά και σατέν ταφτάδες για τις στολές των Σύγχρονων Αγίων όπως αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους οι αντιπρόσωποι του Θεού. Οι Ευρωπαίοι όμως δεν είναι ορθόδοξοι, Καθολικοί και Προτεστάντες είναι .Έτσι τους θέλετε τους Έλληνες::::Να λένε ....

«Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα Άγια, παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε, γιατί είναι θέλημα Θεού  να γίνουμε Ευρωπαίοι ».


Η ορθόδοξη εκκλησία τιμάει την μνήμη του Γεννάδιου στις 25 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..