Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Από τις τελευταίες αποφάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, και ίσως η αποπομπή του;;;Ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να συνεχώς να λογοδοτεί στην δικαιοσύνη, ένας δολοφόνος. Ένας Έλληνας Άιχμαν. Αφού δούλεψε 21 χρόνια στο ΔΝΤ με τιμές τον εγκαθίδρυσαν στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, ένα μήνα μετά το πρώτο
μνημόνιο. Έφερε χιλιάδες προσκόμματα και συγκρούστηκε με τα άλλα μέλη της στατιστικής υπηρεσίας (κ. Γεωργαντά) για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.
 

Μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν την παραίτησή του από υπουργός Οικονομικών ήταν η αντικατάσταση του Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. 
Σύμφωνα με την απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015, προκηρύσσεται η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για 5ετή θητεία και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της.
Η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου του 2010 και λήγει στις 2 Αυγούστου του 2015. Ο υπουργός πήρε την απόφαση να μην παρατείνει τη θητεία του κ. Γεωργίου και προχώρησε κανονικά στην αντικατάστασή του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν πήγε ποτέ να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Εφόσον ο κ. Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την διόγκωση του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, η ξαφνική ασθένεια δημιούργησε πολλές υποψίες.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων, είναι ανοιχτή κι εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμη στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκονται στην υπόθεση την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει να μπει στο αρχείο παρά το γεγονός πως το 2014 το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει περαιτέρω έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..