Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Τα λερωμένα ράσα;


Δύο ειδήσεις που διάβασα το Σαββατοκύριακο και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Η μία μιλά για τις πράξεις των ιερέων και η άλλη για τις σκέψεις και τα κηρύγματά τους, που το μόνο που κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

ΚΥΠΡΟΣ : Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΩΩΣΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΙΕΡΕΑ!

Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε
δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος.

Τώρα ας δούμε λίγο και τις σκέψεις. Διαβάστε το κείμενο εδώΟ αρχιμανδρίτης που γράφει το παραπάνω κείμενο ας θυμηθεί
ότι Θεός που επικαλείται ο Ησαΐας είναι ο Θεός του Ισραήλ
Ο αρχιμανδρίτης ξέχασε να αναφέρει ότι στον Ησαΐα στο κεφάλαιο 9, 11-12 γράφει ειδικά για τους Έλληνες τους εχθρούς του Ισραήλ: κα τος χθρος ατν διασκεδσει, Συραν φ᾿ λου νατολν κα τος Ελληνας φ᾿ λου δυσμν, τος κατεσθοντας τν ᾿Ισραλ. 

Με απλά λόγια η μετάφραση λέει ότι θα εξαφανίσουν τους Έλληνες και τους Σύριους όπως κάνουν και σήμερα. 
Ο δε Θεός που επικαλείται ο Ησαϊας δεν είναι ο Θεός των ορθοδόξων χριστιανών. Ο Θεός, της αγάπης, ο Θεός του ελέους, ο Θεός των Ελλήνων. 

Ο λαλίστατος αρχιμανδρίτης ξεχνά να αναφέρει ότι ο Ησαΐας μας δίνει και τον ορισμό του Θεού στο κεφάλαιο 45:7
γ κατασκευσας φς κα ποισας σκτος, ποιν ερνην κα κτζων κακ· γ Κριος Θες ποιν πντα τατα.
Και σε μετάφραση:
Εγώ κατεσκεύασα το φως και έκαμα το σκοτάδι. Επιφέρω και αποκαθιστώ ειρήνην αλλά και παραχωρώ να έρχονται συμφοραί και θλίψεις. Εγώ είμαι Κυριος ο Θεός, ο οποίος κάμνω όλα αυτά. 


Παλιά υπήρχε το εθίμο στην χειροτόνηση να φωνάζουν άξιος ή ανάξιος. Σήμερα αυτό έχει εκλείψει. Αυτό είναι λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..