Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Λαλίστατος ο Μητρόπουλος. Άρες μάρες κουκουνάρες Απανωτές δηλώσεις.Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος; Τι να θυμηθεί και τι να ξεχάσει από μία τέτοια προσωπικότητα που με μελίρρυτο λόγο λέει άλλαντι άλλων. Εάν κάποιος ήθελα να συνοψίσει τα λεγόμενά
του θα έλεγε την μαντινάδα: Όπα είπα, όπα λέω, όπα ξείπα, ξαναλέω.
Ας θυμηθούμε πρώτα αυτή την είδηση: Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για φοροδιαφυγή το έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.  η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του. Στη συνέχεια, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.

Σήμερα μίλησε πάλι o φωστήρας για να μνημόνιο, λες και δεν το ψήφισε.

Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» (Όπως λέει και ο Μήτσος ο Τορναδόρος: Χθεσινός πούστης σημερινός κωλομπαράς.)
Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή»  επισήμανε. (Δηλαδή εάν τους περάσετε σε δημοφιλία κ. Μητρόπουλε και τους δυο δεν θα θέλουν διαχειριστική προσοχή) Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.
«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (...) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (...) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. (Εμάς μας φαίνεται ότι βούτηξε τα νύχια του σε δαφνόλαδο και λέει αυτά που λέει.)
Εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Αυτά που θέλετε κ.Μητρόπουλε είναι και μελάτα και γαλάτα. Αλλά η πρόθεσή σας που τα λέτε είναι μπας και σας ψηφίσουν, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να μην χάσετε την έδρα. Σας χρειάζετε η βουλευτική ασυλεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..