Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Άλλα τα λεγόμενα και Άλλα τα βλεπόμενα.Η παρούσα Κυβέρνηση τροχοδρομεί και εξαγγέλλει εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις και τομές στον δημόσιο τομέα.

Η υπέρογκη δημόσια υπηρεσία, η διαφθορά και οι κομματικές συνδιαλλαγές αποτελούν τροχοπέδη στην ορθή ανάπτυξη της οικονομίας της πατρίδας μας.
Η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των πολιτών, των...
επιχειρήσεων(το έχουμε ζήσει και υποστεί όλοι) και δυνητικών επενδυτών ζημιώνουν ανεπανόρθωτα την οικονομία και εν τέλει το ίδιο το κράτος, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες του λαού.
                               
Η αναξιοκρατία στους διορισμούς και προαγωγές στον δημόσιο τομέα, πλήττουν ριζικά την παραγωγικότητα καθώς οι άξιοι και ικανοί περιθωριοποιούνται, για να ελίσσονται και να ανελίσσονται τα λαμόγια του κομματικού σωλήνα.

Ο δε πρωθυπουργός τόνισε σε συνέντευξη του στις ΗΠΑ
''Πρέπει να αλλάξουν πολλά και θα αλλάξουν, στους τομείς της φορολογίας και της δικαιοσύνης... Πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία και αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων''...
(Το πρώτο βήμα έγινε: Η κυβέρνηση πήρε πίσω στην θέση τους πρόσφατα, 903 επίορκους και αποδεδειγμένα διεφθαρμένους δημόσιους υπάλληλους).

Δεν άφησε καλές εντυπώσεις η παρουσία Τσίπρα, επειδή δεν είχε συγκεκριμένες απαντήσεις στις ουσιαστικές ερωτήσεις του Μπιλ Κλίντον, ειδικά στο ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων. Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως χώρα (γραφειοκρατία-τέρας, ''σάπιο'' κράτος, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά, διαπλεκόμενοι πολιτικοί, ελεγχόμενη-ανύπαρκτη δικαιοσύνη κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.
Τονίζουμε ότι, τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, σε ανάλογες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού, για το ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων και οι πρώην πρωθυπουργοί (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς) έλεγαν τα ίδια: ''Θα κάνουμε δραστικές αλλαγές σε φορολογία, γραφειοκρατία κλπ, γιά να έρθουν επενδύσεις''. Φυσικά, δεν άλλαξε τίποτα και ούτε φαίνεται ότι θα αλλάξει στο ''σάπιο ψευδό-κράτος''.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..