Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Έξαλλοι όλοι οι πολιτικοί μας με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό.Όλοι  σύσσωμοι και οι τριακόσιοι βομβαρδίζουν την Κυρία Θάνου με τηλεφωνήματα αλλά και εξώδικα ζητώντας τις,να εφαρμόσει τον Νόμο.

Κοινή Συνέντευξη Τύπου όλων των Αρχηγών κομμάτων το απόγευμα για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετά τα γεγονότα στην Καβάλα είναι
ανεπίτρεπτο να μην εφαρμόζετε ο νόμος 4000.

Ο κύριος Καμμένος δε είπε ότι κινδυνεύουν ζωές διότι σαν και αυτόν είναι και άλλοι που είναι αλλεργικοί στην λακτόζη. Και συνέχισε είναι ανεπίτρεπτο να βάλλεται η δημοκρατία με επιθέσεις τέτοιου είδους.

Ας δούμε όμως το γεγονότα .

Επιτεθήκαν με γιαούρτια στον Γιώργο Καλαντζή έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων της καφετέριας...Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ, όταν άγνωστοι εμφανίστηκαν σε καφετέρια της πλατείας Καπνεργάτη, που καθόταν ο πρώην αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής κρατώντας γιαούρτια.Οι δύο άγνωστοι πλησίασαν και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αποκάλεσαν τον κύριο Καλαντζή ¨λαμόγιο”, ''πουλημένο'', ''μνημονιακό''  και... “ο ναι σε όλα”. Πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς, τον γιαούρτωσαν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων και των υπαλλήλων.Οι νεαροί αμέσως μετά την επίθεσή τους τράπηκαν σε φυγή ενώ οι ψυχραιμότεροι της παρέας του υποψήφιου βουλευτή τον συνόδεψαν στο εσωτερικό του καφέ. Μετά από λίγο κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνεχίζει… τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η κυρία Θάνου στις πιέσεις αντέταξε ότι ο νόμος 4000 είναι κατηργημένος από εποχής Α Παπανδρέου.

Οι πολιτικοί ανταπάντησαν ότι ακόμη εκείνη σαν δικαστής δικάζει με νόμους του Μεταξά!!

Θα παρακολουθούμε ..ας δούμε όμως τι είναι ο νόμος 4000.

Ο Νόμος 4000 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν ο νόμος που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών ταραχοποιών που ήταν γνωστοί ως τεντιμπόις.Με βάση το νόμο, τιμωρούνταν η εξύβριση. Η αστυνομία συνελάμβανε όσους νεαρούς προέβαιναν σε εξύβριση, όπως π.χ. να ρίχνουν γιαούρτι ή φρούτα σε ηλικιωμένους και γυναίκες, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς κούρεμα με την ψιλή και τους έσκιζαν τα ρεβέραπό τα παντελόνια τους. Ο νόμος δέχτηκε έντονη κριτική γιατί προήγαγε τη διαπόμπευση. Επίσης, όριζε ότι θα ασκούνταν δίωξη και εναντίον των γονέων των ανήλικων ταραξιών. Τα αστυνομικά όργανα είχαν πολύ μεγάλη ευχέρεια να ορίσουν το τι συνιστούσε εξύβριση, και αυτό οδήγησε στην κακοποίηση και διαπόμπευση πολλών νεαρών.Ο Νόμος 4000 άρχισε να εφαρμόζεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 1958, όταν τέσσερις νεαροί που είχαν κατηγορηθεί για πράξεις εξύβρισης, διαπομπεύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, κουρεμένοι σύρριζα και δεμένοι με χειροπέδες. Η ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη παρουσιάζει το νόμο και την εφαρμογή του.Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νόμος 4000 καταργήθηκε το 1983 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε ήταν το 1981 από την κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..