Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΗΕ χορεύει στον Τούρκικο χαβά. Εξαφάνισαν την αναφορά στην Τουρκία για αγνοούμενουςΤα Ηνωμένα Έθνη άλλαξαν την εκδοθείσα χθες δήλωση του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι - μουν, με την οποία καλωσόριζε την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η Τουρκική Δημοκρατία συμφώνησε
επίσημα να παράσχει στις ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στα κατεχόμενα.
Στη νέα αναφορά δεν γίνεται καμία μνεία στην Τουρκία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε η Άγκυρα, η οποία προέβη σε διαβήματα προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, "ο ΓΓ καλωσορίζει την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι οι ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων θα έχουν πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στη βόρειο Κύπρο.
Ο ΓΓ είναι ενθαρρυμένος από τα βήματα που ελήφθησαν για οικοδόμηση πίστης και εμπιστοσύνης μεταξύ της ε/κ και τ/κ κοινότητας, καθώς οι δύο πλευρές ξεκίνησαν εντατικές συνομιλίες αυτό το μήνα. Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα στην υποστήριξη των ηγετών των Ε/κ και των Τ/κ στις συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..