Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

«ξεδόντιαζεi»


Λίστα υπομονής έξι μηνών για ασφαλισμένους που περιμένουν τα υλικά για ορθοδοντικές παρεμβάσεις
Χωρίς δόντια, με τα σιδεράκια στο στόμα και με μισές θεραπείες για την πρόληψη στοματικής
υγιεινής έχουν μείνει δεκάδες ασφαλισμένοι περιμένοντας να γίνουν νέες προμήθειες υλικών. Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν ακόμη και ένα εξάμηνο για την τοποθέτηση μίας γέφυρας (μασέλας).
Η συντήρηση της οδοντοστοιχίας και η τοποθέτηση νέας, η θεραπεία μικρών παιδιών με προβλήματα ορθοδοντικά τείνει να γίνει εφιάλτης. Ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν χωρίς δόντια αντιμετωπίζοντας εκτός από προβλήματα αισθητικής φύσεως και πρόβλημα υγιεινής χωρίς να ξέρουν πότε ακριβώς θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους.
Η λίστα αναμονής διαρκεί μέχρι και έξι μήνες καθώς είναι αδύνατο με το ρυθμό και τις ποσότητες που προμηθεύονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ  τα ελάχιστα υλικά να φτάσουν για όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις έντονες διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αποδέκτες γίνονται οι γιατροί που απασχολούνται στο Ορθοδοντικό Τμήμα και οι οποίοι προσπαθούν να συντονίσουν έτσι τα ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, όμως η έλλειψη υλικών μοιραία οδηγεί σε καθυστερήσεις, εκνευρισμό αλλά και απογοήτευση όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο εάν σκεφτεί κανείς ότι το τμήμα είναι επιφορτισμένο να εξυπηρετεί εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..