Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Επανασύσταση του ΑΞΟΝΑ .Οι Ιταλοί ξανά στην Αλβανία.

Τότε ο Άξονας και οι συμαχοί τους το 1940  σκότωσαν, λεηλάτησαν, έκλεψαν τα πάντα και τον χρυσό της Ελλάδας. Τώρα είμαστε πολιορκημένοι, χωρίς εφόδια, τι μας περιμένει;Η Βουλγαρία σηκώνει φράχτη και ο στρατός της είναι στα σύνορα μας.Το έργο επαναλαμβάνεται και με τους Τούρκους να θέλουν το
Αιγαίο και όχι μόνο.
Ιταλοί αστυνομικοί στην ελληνο-αλβανική μεθόριο για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα             
Ιταλία και Αλβανία συμφώνησαν να περιπολούν από κοινού Ιταλοί καραμπινιέροι και Αλβανοί αστυνομικοί στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Αλβανία και από εκεί στην Ιταλία και στη συνέχεια  σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η συμφωνία για μικτές περιπολίες επετεύχθη κατά την συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών, Αντζελίνο Αλφάνο και Φαϊμίρ Ταχίρι, προβλέποντας ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.
Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και από μεθαύριο Σάββατο.
Στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας συνεργασίας συναντήθηκαν στην Αυλώνα οι αρχηγοί της αστυνομίας των δύο χωρών, για να εξειδικεύσουν την συμφωνία των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Η Ιταλία σπεύδει να προσφέρει βοήθεια στα Τίρανα καθώς ανησυχεί ότι ενδεχόμενη επιλογή της Αλβανίας ως ενδιάμεσης χώρας, από τα καραβάνια των προσφύγων, θα οδηγήσει τους πρόσφυγες, δια της Αδριατικής, στα εδάφη της.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, δήλωσε πως η ΠΓΔΜ ελπίζει πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της ΠΓΔΜ στην κρίση θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ "θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ". "Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..