Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ξανά Μανά Αγρότες Δικηγόροι στους δρόμους .Πάσχα σημαίνει πέρασμα και είναι εβραϊκή λέξη .
Ε λοιπόν Αλέξη τα περάσματα στα κλείνουν όπως τα σύνορα που θα πας;

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στις 18 Μαρτίου-Πάλι στους δρόμους
;

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στη 1.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδική Επιτροπής των 69 μπλόκων που συντάχθηκαν κατά τον πρόσφατο αγώνα των αγροτών πίσω από το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων «για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ άλλων θα γίνουν και τα εξής:

– Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.
– Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς και της διοργάνωσης της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
– Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και το συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως και τις 28 Μαρτίου
               

Παραμένουν σε τροχιά κινητοποιήσεων οι δικηγόροι, καθώς συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή έως και τη Δευτέρα 28/3/2016, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε στην Αθήνα την Τρίτη επανεξέτασε το ζήτημα του Ασφαλιστικού και αποφάσισε ομόφωνα:...

α) Την παράταση της πανελλαδικής αποχής δικηγόρων έως και 28.03.2016.

β) Την εκ νέου σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την 24.03.2016 στις 3μμ στα γραφεία του ΔΣΑ.

Εξακολουθεί να ισχύει το πλαίσιο χορήγησης αδειών που αποφάσισε η Ολομέλεια της 14.01.2016 δηλαδή:

• Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο)

• Παραγραφές – αποσβεστικές προθεσμίες (αστικά-ποινικά)

• Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Σημείωση:

• Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα συντρέχει περίπτωση παραγραφής για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.

• Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..