Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

So what?Είπε ο ένας υπουργός κατά λάθος την ΠΓΔΜ Μακεδονία. So what? Δεχτήκαμε να μην πάνε τα Νατοϊκά πλοία στα Δωδεκάνησα. So what? Δεν προσγειώθηκε το αεροπλάνο του κ. Τσίπρα στην Ρόδο. So what? Δεχτήκαμε τον επικεφαλής Τούρκο αστυνομικό στην Χίο με σφραγίδα στο διαβατήριό του από τα κατεχόμενα. SO WHAT?

Μέχρι πρόσφατα όποιος μιλούσε για λαθρομετανάστες ήταν ακροδεξιός. Τον όρο παράνομος μετανάστης τον υπέγραψε πλέον και ο κ. Τσίπρας. Μάλλον  θα πρέπει τώρα να είναι και πάλι
αποδεκτή μια τέτοια έννοια και ίσως στο τέλος να μην χρειαστεί να διαγράψουμε από τα λεξικά μας και την λέξη «λαθρεπιβάτης».  Φανταστείτε αντί για το «λαθρεπιβάτης του ονείρου» να χρειαζότανε να λέμε «παράτυπος επιβάτης του ονείρου». Γενικά είναι κάτι άκρως ανησυχητικό. Να χρειάζεται κανείς να αναπροσδιορίζει συνεχώς το ποιος είναι και το πώς πρέπει να είναι…

Θα επέμβουμε εμείς στο πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Δημοκρατίας; Και ποιοι είμαστε εμείς για να επιβάλλουμε στους άλλους πως θα λέγονται, το θα τρώνε, πως θα κοιμούνται;  Συμφωνώ απόλυτα! Ας λέγονται και απόγονοι των Λιλιπούα!  Θέλουν να κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο και να λατρεύουν τον Βουκεφάλα; Γι αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με το χάος. Αλλά η διεθνής ονομασία ενός κράτους είναι θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα συζήτησης. Κι  εν πάση περιπτώσει, αν και εφόσον δεν θέλετε να μας απασχολεί ούτε κι αυτό, θα πρέπει με έναν τρόπο να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορεί κάθε κυβέρνηση που έρχεται να αλλάζει εθνική πολιτική με τόσο αυθαίρετο τρόπο. Χρειάζεται την έγκριση της Βουλής, αν όχι των πολιτικών αρχηγών.

Προχτές το βράδυ οι Τούρκοι μας έστειλαν ένα κλιμάκιο έξι αστυνομικών στην Χίο. Ο επικεφαλής τους είχε διαβατήριο με σφραγίδα από τα κατεχόμενα. Εμείς τους επιτρέψαμε να μείνει στο νησί. Αλλάξαμε την πάγια τακτική μας! Μέσα σε ένα βράδυ. Να ήταν άραγε τυχαίο ότι οι Τούρκοι έστειλαν τον επικεφαλής τους με ένα τέτοιο διαβατήριο; Ότι  οι υπόλοιποι της αποστολής είπαν με ένα στόμα «ή όλοι ή κανένας»; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Όπως και δεν είναι τυχαία η συνέχεια. Στην Ελλάδα βρέθηκαν πολλοί που είπαν so what! Ναι, πιάστηκαν από το γεγονός ότι η αρχική είδηση μιλούσε για τουρκοκυπριακό διαβατήριο και όχι για σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο του επικεφαλής της τουρκικής αποστολής. Προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσουν την ουσία της είδησης. Κάτι που δεν έκαναν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Κι η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι κερδίζουν κάθε μέρα πολλά μέτρα σε αυτό τον αγώνα. Κι εμείς υποχωρούμε συνέχεια. Και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει..

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..