Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Οσονούπω και στην Ελλάδα.....ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!!!
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ...
Σε συνθήκες πραγματικού μεσαίωνα εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ στον τομέα εκτροφής πουλερικών, σε βαθμό που αναγκάζονται να φοράνε μέχρι και πάνες ακράτειας γιατί δεν τους
αφήνουν να πάνε στην τουαλέτα!!!

Αυτές τις λεπτομέρειες και πολλές άλλες ανάλογες φέρνει στο φως της δημοσιότητας έκθεση της οργάνωσης Oxfam America.

Η έκθεση «No Relief», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει μαρτυρίες εργαζομένων που πραγματικά σοκάρουν.

«Έπρεπε να φοράω Pampers» λέει μια εργαζόμενη σε εργοστάσιο του Αρκάνσας αφού δεν τους επιτρέπουν να πάνε στην τουαλέτα.

Επίσης εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους αναγκάζουν να κόψουν την κατανάλωση υγρών «σε επικίνδυνο βαθμό» με κάποιους να αναφέρουν ότι «τα έκαναν πάνω τους» γιατί δεν μπορούσαν να κρατηθούν άλλο.

Στην έκθεση σημειώνεται μάλιστα και η περιπαικτική και αλαζονική συμπεριφορά των προϊσταμένων με αναφορές για απειλές του στιλ: «Πήγαινε στην τουαλέτα και από εκεί στο γραφείο προσωπικού».

Μια γυναίκα που εργάζεται σε εργοστάσιο στην Αλαμπάμα κατήγγειλε άλλωστε ότι της παίρνει από 20 λεπτά έως μια ώρα προκειμένου να πάρει άδεια να αφήσει το πόστο της και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Η έκθεση επικαλείται τις μαρτυρίες εργαζομένων τεσσάρων εταιρειών τροφίμων, των Tyson Foods, Pilgrim’s Pride, Perdue Farms και Sanderson Farms, που ελέγχουν το 60% της αγοράς πουλερικών στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι των εταιρειών Tyson, Pilgrim's Pride και Perdue responded απάντησαν μέσω email στο Bloomberg News.

Η Tyson υποστήριξε ότι η εταιρεία «δεν ανέχεται την άρνηση αιτημάτων για χρήση της τουαλέτας», η Perdue ανέφερε ότι οι μαρτυρίες της έκθεσης «είναι ανυπόστατες» και η Pilgrim's Pride ότι αν αποδειχθούν αληθείς οι οποιεσδήποτε κατηγορίες θα είναι ξεκάθαρα παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας και θα τιμωρηθούν.

 http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..