Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Στο ΣΕΦ ρε… Καλά στην ΑΓ Σοφία να διαβάζουν το κοράνι αλλά στον Ναό του Θρύλου ρε προδότες…Αυτό το ερώτημα επαναλαμβανόταν στην πασαρέλα μαζί με το ότι και οι Βάζελοι για πρώτη φορά ομονοούν και  θα συναντηθούν σύνδεσμοι  για να συντονίσουν τις αντιδράσεις. 
Επιτέλους οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για  το εθνικό θέμα που προέκυψε …
Το συνθημα θα είναι  το ΣΕΦ και το  ΟΑΚΑ  της μάνας σας είναι
ρε; Οι ΜΚΟ  δεν γνωρίζουν τι ώρα θα διανέμουν το φαγητό και νερά με αποτέλεσμα να καταγγέλλουν και να κατηγορούν τις αρχές για μεροληψία εναντίων τους.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) παραχωρούνται δωρεάν, με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων, για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, κατά τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Όπως ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους μέχρι τις 17/6/2016.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους που διαμένουν στη χώρα, η ΓΓ Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ώρες προσευχής σε 4 περιοχές της χώρας, όπως τέθηκαν υπ’ όψιν της ΓΓ του υπουργείου, από τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι πολλοί μουσουλμάνοι που κατοικούν σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα, συνηθίζουν να τηρούν τη Νηστεία σύμφωνα με την ώρα της Μέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..