Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αυξημένες ροές μεταναστών στη Λέσβο -Χίο.Μόνον όρθιοι στα χοτ σποτ.Οι ροές αποδεικνύουν τη σημαντική μείωση των ελέγχων στην απέναντι ακτή ιδιαίτερα απέναντι από τη Λέσβο όπου πλέον οργανωμένα κυκλώματα διακινητών με την ανοχή του τουρκικού
κράτους προωθούν ανενόχλητα, βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα Δευτέρα τα χαράματα και μέχρι πριν από λίγο σε τρεις επιχειρήσεις στη Λέσβο μέχρι στιγμής, διασώθηκαν άλλοι 175 πρόσφυγες και μετανάστες. Στην πρώτη ανοικτά της Αγριλιάς νότια της Μυτιλήνης περισυλλέγησαν 44 άτομα, στη δεύτερη ανοικτά του λιμανιού της Μυτιλήνης περισυλλέγησαν 57 άτομα και πριν από λίγο ανοικτά επίσης του λιμανιού της Μυτιλήνης περισυλλέγησαν 75 περίπου άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να οδηγηθούν στο χοτ σποτ της Μόριας και να καταγραφούν.

Επίσης σήμερα και μέχρι στιγμής, δυο επιχειρήσεις διάσωσης 99 ατόμων πραγματοποιήθηκαν στη Χίο από το Λιμενικό Σώμα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην θαλάσσια περιοχή των Νενήτων και τα ξημερώματα, κοντά στο λιμάνι της Χίου. Στην πρώτη περίπτωση διασώθηκαν 45 άτομα  και στην δεύτερη 44. 
 

Η Πλειονότητα των Λαθρο- Μεταναστών είναι Πακιστανοί ,Ελάχιστοι πρόσφυγες από Συρία Ιράκ και Αφγανιστάν.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..