Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα.

Το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων δημοσιοποίησε την «Έκθεση για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην
Ελλάδα», που συνέβησαν κατά το έτος 2015. Σημειώνεται ότι 
είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η χώρα μας, δια του αρμόδιου υπουργείου, προχωρά στην σύνταξη και δημοσιοποίηση έκθεσης με το συγκεκριμένο περιεχόμενο
Για τον σκοπό της σύνταξης της έκθεσης απαιτήθηκε να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα δίκτυο καταγραφής, στο οποίο συμμετέχουν οι περισσότερες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας μας καθώς, και υπηρεσίες άλλων υπουργείων. 

Για το έτος 2015 περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας 147 περιστατικά σε βάρος διαφόρων χώρων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, κατανεμημένα ανά θρήσκευμα ως εξής: 138 αφορούν στον Χριστιανισμό και συγκεκριμένα 137 στην Ορθόδοξη Εκκλησία και 1 στην Καθολική,  4 στον Ιουδαϊσμό, και 5 στον Μουσουλμανισμό.


137 βανδαλισμοί κατά της ορθόδοξης εκκλησίας και ούτε μία φωνή. 4 περιπτώσεις κατά του Ιουδαϊσμού  και του Μουσουλμανισμού και το ξέρει όλος ο πλανήτης. Τα ΜΜΕ σιωπούν, μην και στεναχωρηθούν οι αλλόθρησκοι και οι συμπαθούντες αυτούς. Και ο Αρχιεπίσκοπος πάει στους πρόσφυγες χωρίς τα εγκόλπια για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Άξιοι ιεράρχες αλλά και ο λαός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..