Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Διώξεις για μίζες 3,3 εκ. ευρώ σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

Ως ύποπτοι για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων φέρονται πρώην στελέχη εξοπλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με τις κατηγορίες που απήγγειλε η Εισαγγελία της Βρέμης. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, που ανοίγει ξανά τον
φάκελο των μιζών που δόθηκαν για ελληνικά εξοπλιστικά...

προγράμματα με εμπλοκή γερμανικών εταιρειών.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η FAZ «η εισαγγελία της Βρέμης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην μάνατζερ εξοπλιστικών εταιρειών. Είναι ύποπτοι για δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από την εισαγγελία της Βρέμης, «τέσσερις Γερμανοί και ένας Έλληνας πρώην συνεργάτες της εξοπλιστικής εταιρείας Rheinmetall Defense Electronics κατέβαλαν μεταξύ 1998 και 2011 χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγγελία για παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad. (...)

Επιπλέον μέσω της δωροδοκίας αυτής προωθήθηκε και η παράδοση (σ.σ. πώληση) συστημάτων ελέγχου πυρός για τα (σ.σ. άρματα μάχης) Leopard 2, τα οποία παρέδωσε η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegman».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η εισαγγελία θεωρεί τη δωροδοκία ιδιαίτερα βαριά υπόθεση. Πρόκειται για ένα μέγεθος της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..