Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έσπασε η Ομερτά μίλησε Ο Βασ. Μιχαλολιάκος καρφώνει Αγραπίδη

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την παραχώρηση αυτή, το γελοίο ποσόν των 50.000000 δραχμών που πουλήθηκε; Τον επιχειρηματία που ο αδελφός του συνελήφθη διότι μετέφερε με κότερο
900 κιλά κοκαΐνης;Ότι μεταφέρθει στην Αθήνα με ελικόπτερο {κρατούμενος VIP) και το πρόσωπο του δε δημοσιεύτηκε λόγω του μπουφάν που είχε στο κεφάλι του για τον λόγο αυτό. Το σκάφος που αγόρασε ο γιος αρεοπαγίτη από τον Κυριακούλη όλο τυχαίως τυχαίως. ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.Το μόνον που αξίζει και θυμάμαι είναι ο Δρίτσας με μερικούς Πειραιώτες να κατεβάζουν τις απαγορευτικές μπάρες που είχαν βάλει και να απωθούν τους σεκιουριτάδες του Κυριακούλη την μετέπειτα πορεία του Δρίτσα δεν θέλω να την θυμάμαι.

Σκάνδαλο με ονοματεπώνυμα για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Ζέας καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος δυόμιση χρόνια από την αποχώρησή του από το Δήμο Πειραιά, λύνει ...
τη σιωπή.
Μιλώντας αποκλειστικά στο paraskhnio.gr, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο σκάνδαλο στον δήμο, που αφορά στη Μαρίνα Ζέας, και στο οποίο εμπλέκονται τόσο ο προκάτοχός του Χρήστος Αγραπίδης, όσο και η τότε κυβέρνηση Σημίτη.


Ρεπορτάζ Στέλιος Προμπονάς
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, ο δήμος Πειραιά παραχώρησε τη Μαρίνα σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, με σκοπό να παίρνει νοίκι. Παρόλα αυτά ο δήμος ποτέ δεν εισέπραξε τίποτα περισσότερο από ένα «χαρτζιλίκι», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είχαμε αποκαλύψει στο paraskhnio.gr, η Μαρίνα Ζέας ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια, καθώς ο κύριος μέτοχος Σταύρος Κυριακούλης ετοιμάζεται να πουλήσει το δικό του ποσοστό σε επιχειρηματίες από το Κατάρ.


Το σκάνδαλο
Εδώ υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Πιστεύω ότι η μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι και όλα αυτά κανονικά – ιδιοκτησιακά – έπρεπε να ανήκουν και να χρηματοδοτούν τις ανάγκες του δήμου Πειραιά», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.
«Η ιδιωτικοποίηση, αυτή η μακροχρόνια μίσθωση έγινε επί κυβερνήσεως Σημίτη. Τότε δήμαρχος ήταν ο κ. Αγραπίδης, ο οποίος τώρα είναι δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πειραιά.


Ο Δήμος έπαιρνε «χαρτζιλίκι»
Τότε έκλεισε μία επαίσχυντη σύμβαση, με την οποία ο Δήμος δεν έπαιρνε τίποτα ή έπαιρνε κάτι «ψιλά» ως χαρτζιλίκι. Κάτω από 100.000 ευρώ δηλαδή, τα οποία όμως ποτέ δεν τα εισέπραξε και η κυβέρνηση – το κεντρικό κράτος δηλαδή – ένα ποσόν ετησίως, το οποίο δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Προσέξτε όμως το σκάνδαλο. Επικαλέστηκαν ότι έγινε τότε τσουνάμι (λόγω κακοκαιρίας που είχε καταστρέψει τον φάρο και μέρος του κυματοθραύστη) και ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες υπερέβησαν τον αρχικό προϋπολογισμό και δεν δίνουν δεκάρα» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.
«Αυτά τα έχω καταθέσει εγγράφως και στον πρωθυπουργό και στο υπουργείο Τουρισμού. Εκφράσαμε την απόλυτη διαφωνία μας, διεκδικώντας τα οφέλη για τον Δήμο. Στα δικαστήρια δεν είχα εγώ έννομο συμφέρον, διότι ο ιδιοκτήτης φερόταν το κεντρικό κράτος. Το υπουργείο Τουρισμού.
Η  υπόθεση αυτή ούτε στα δικαστήρια έφτασε αλλά και η κυβέρνηση ούτε έκανε ή κάνει τώρα τίποτα. Σιωπηλώς αποδέχεται αυτήν την επαίσχυντη, την φοβερή και ασύμφορη για το δημόσιο υπέρ των συμφερόντων που έχουν πάρει τη μαρίνα Ζέας. Τα εισπράττουν όλα οι ιδιώτες» υπογράμμισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι οι ιδιώτες. Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον του Πειραϊκού λαού και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού. Αν δεν χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του δήμου Πειραιά από τον ΟΛΠ και τη μαρίνα Ζέας από πού θα χρηματοδοτηθούν;

ιατί με τη σύμβαση που έγινε επί Σημίτη, στον Δήμο Πειραιά έδιναν ένα χαρτζιλίκι. Και η τότε δημοτική αρχή το αποδέχτηκε. Εγώ προσέφυγα στην κυβέρνηση. Δεν μπορούσα να προσφύγω στα δικαστήρια γιατί δεν είχα έννομο συμφέρον, γιατί ο ιδιοκτήτης φερόταν η κυβέρνηση, η οποία ανεχόταν ο ιδιοκτήτης να μην πληρώνει τίποτα στο δημόσιο. Να έχει ουσιαστικά τη μαρίνα δωρεάν.
Τα χαμένα εκατομμύρια

Από αυτό ο Δήμος Πειραιά χάνει εκατομμύρια κάθε χρόνο, από την εποχή του Σημίτη» είπε με έμφαση.
«Το δημόσιο κακώς ήταν ιδιοκτήτης. Πως αποποιήθηκε το δημόσιο μίσθωμα και δεν το διεκδίκησε; Ο ιδιώτης επικαλέστηκε ότι κατά την κατασκευαστική διαδικασία έγινε τσουνάμι, προκάλεσε μεγαλύτερες ζημιές και το κατασκευαστικό κόστος ανέβηκε.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα; Αλλά που να τολμήσει το δημόσιο και οι εξαρτημένοι υπουργοί τώρα; Δεν θέλω να πω κάτι άλλο», κατέληξε ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.


Το σκάνδαλο με την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Ζέας φαίνεται να έχει πλέον ονοματεπώνυμα και χρειάζεται να ερευνηθεί από  Εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ισχύει η καταγγελία Μιχαλολιάκου και κατά πόσον υπάρχουν ποινικές κι άλλες ευθύνες  ή όχι στο πλαίσιο της διαφάνειας στο Δήμο Πειραιά. 
Για να δούμε υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..