Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

Toυ Γιάννης Ντάσκα
Ερώτηση Νικολόπουλου για τη λεηλασία προς όφελος ξένων συμφερόντων. Οι Συνεταριστικές τράπεζες, μαζί με
το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μερικά από τα οικονομικά “δώρα” που προσφέρθηκαν απο κυβερνήσεις και δανειστές στις λεγόμενες “συστημικές τράπεζες”, ώστε μέσα απο αυτές να περάσουν στη συνέχεια στους “διεθνείς επενδυτές” τύπου Σόρος, Πόλσον, Ντόϊστε Μπάνκ. Μόργκαν κλπ.
Για να συμβούν αυτά έπρεπε να δέσουν χειροπόδαρα τις διοικήσεις με πραγματικά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα, τα οποία άφησαν να εξελίσσονται, αν δεν υποκίνησαν κιόλας πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι φτάσαμε στο νομικό ανέκδοτο να θεωρείται καλός διοιητής Τράπεζας ο τύπος Προβόπουλου, Στουρνάρα, Πανταλάκη κλπ και να θεωρείται “κακούργος” ο Φιλιππίδης, αν και αυτά που ότι έκανε, ωφέλησαν εν τέλει το Ταμιευτήριο...
Ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, πραγματικά ασυμβίβαστος διέταξε το 2013 έρευνες για τα θαλασσοδάνεια Τραπεζών, Κομμάτων, ΜΜΕ και για την εσωτερική διαχείριση τραπεζών.
Οταν οι έρευνες προχώρησαν τον “καθάρισαν” δια της προαγωγής προς τα άνω...

Τα εγκλήματα αυτά σπάνια “ακουμπούν” βουλευτές και δημοσιογράφοι.
Μια απο τις εξαιρέσεις στην πολιτική είναι ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε νέα ερώτηση, στην οποία ζητεί εξηγήσεις και απαντήσεις, ακριβώς για τα εγκλήματα αυτά, για την εκδίωξη Πεπόνη κλπ.
Διαβάστε την ερώτηση, η οποία αφορά και το θέμα που ερευνούμε τηλεοπτικά-δημοσιογραφικά, δηλαδή τα εγκλήματα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Θέμα: «Εγκλήματα τεράστιου οικονομικού μεγέθους, στην Συνεταιριστική Τράπεζας Λαμίας.»

Το σωτήριον έτος 2013 ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας αντιμετώπισης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης είχε δώσει δυο πολύ σημαντικές εντολές έρευνας.
Η πρώτη αφορούσε τα οικονομικά των Κομμάτων και των ΜΜΕ, καθώς οι πληροφορίες για δανεικά και αγύριστα, που σκοπό είχαν να προσπορίσουν οικονομικό όφελος σε "βδέλλες" των παρακομματικών μηχανισμών ήταν πολλές και ακριβείς.

Η έρευνα κατέληξε στην αποκάλυψη εγκλημάτων, τα οποία διώκονται ήδη μετά την προσπάθεια κουκουλώματος και αφού ο εκ Λαμίας ορμώμενος Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί στη Βουλή ότι ήταν ψέματα, όσα είπαν στην Εξεταστική της Βουλής οι υπάλληλοί του περί δήθεν κάλυψης των εγκλημάτων με (ν)τροπολογία ,η οποία είχε ψηφισθεί την άνοιξη του 2013.

Λίγο καιρό αργότερα στην εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος περιήλθαν πληροφορίες ότι εγκλήματα τεράστιου οικονομικού μεγέθους συντελέστηκαν και συντελούνται και στις λεγόμενες συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες λεηλατήθηκαν προς όφελος των συστημικών τραπεζών το 2012.

Μια από αυτές τις τράπεζες μάλιστα είχε την ατυχία να δραστηριποιείται με καταπληκτικά αποτελέσματα στην περιοχή Φθιώτιδας, από την οποία κατάγονται οι αρμόδιοι για την Ελληνική Οικονομία την εποχή (και)της λεηλασίας αυτής Υπουργοί Οικονομίας Γ. Στουρνάρας και Χρ. Σταϊκούρας, ενώ από την ίδια περιοχή κατάγεται και ο τότε Διοικητής των τραπεζών αυτών Γ. Προβόπουλος.

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έδωσε, εντολή να ερευνηθεί η εγκλήματα τεράστιου οικονομικού μεγέθους σγια το αν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και τους μεριδιούχους της με την διαχείριση εκκαθάρισης στην οποία είχε τεθεί από τον Γ. Προβόπουλο, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των τότε Υπουργών Οικονομίας Στουρνάρα και Σταίκούρα.
Το πόρισμα του εκ Λαμίας επίσης ορμωμένου ειδικού πραγματογνώμονα κ. Τραγγανίδα ,τον οποίο διόρισε η Εισαγγελία είναι καταπέλτης και διαπίστωσε ζημιά ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 82,3 εκατομμυρίων για τους μεριδιούχους-μετόχους και 57 εκ. για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πόρισμα αυτό από τις αρχές του 2014 βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας, αλλά αμέσως μετά την κοινοποίηση αυτού του πορίσματος εξεδιώχθη από την Εισαγγελία οικονομικού Εγκλήματος ο ενοχλητικός κ. Πεπόνης.

Η Εισαγγελία Λαμίας σε συνέχεια των ερευνών και με άλλη αφορμή διέταξε πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστώσει αν διαπράχθηκαν ορισμένα εγκλήματα, αλλά ο πραγματογνώμων που διόρισε επέστρεψε την εντολή ενημερώνοντας τον Εισαγγελέα Λαμίας Ν.Θεολογίτη ότι ο ειδικός εκκαθαριστής που διορίστηκε από την Τράπεζα Ελλάδας αρνείται να απαντήσει σε κρίσιμα για την διαπίστωση των εγκλημάτων ερωτήματα.

Πλέον τούτων εγκλήματα που είχαν διαπιστωθεί με πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας και του ΣΔΟΕ το 2000 αφού παρέμειναν έγκλειστα σε συρτάρια επί 13 χρόνια ,εν τέλει αρχειοθετήθηκαν με το υπ’ αρθμ 2/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας λόγω παραγραφής!!!

Προφανώς η παραγραφή επήλθε με τον ενταφιασμό των βουλευμάτων, αλλά αυτό είναι αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου για την διαπίστωση των συνθηκών λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών και την ζημία που προκαλείται στη δημόσια περιουσία ,αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες μετόχων, δανειοληπτών κλπ εξαιτίας αυτής της λειτουργίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργοί:

1. Ποιός είναι ο πραγματικός εκκαθαριστής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας σήμερα και με βάση ποιά εντολή; Να κατατεθεί η σχετική εντολή.

2. Ποιά ήταν εξ αρχής και ποιά είναι σήμερα η θέση του φερόμενου ως ειδικού εκκαθαριστή κ. Πετράκογλου και ποιά η αμοιβή του από τον διορισμό του έως σήμερα; Να κατατεθεί πίνακας με τις μηνιαίες αποδοχές όλου του χρονικού διαστήματος που έχει αυτή την ευθύνη.

3. Ποιά είναι η τύχη του πορίσματος του ειδικού πραγματογνώμονα κ. Τραγγανίδα ,ο οποίος διορίστηκε από την οικονομική εισαγγελία και παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2014; Να κατατεθεί το πόρισμα.

4. Για ποιούς λόγους παρεγράφησαν τόσο σοβαρά εγκλήματα, όπως καταγράφονται και στα εν λόγω πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας ,και του ΣΔΟΕ ,αλλά και στο υπ αριθμ 2/2013βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας;

5. Ο κ. Πεπόνης μπορούσε τυπικά να παραμείνει και μετά την προαγωγή του σε Εισαγγελέα Εφετών στη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος ή της εισαγγελίας καταπολέμησης της Διαφθοράς για να μην σχηματισθεί η βεβαιότητα στην κοινή γνώμη ότι απομακρύνθηκε λόγω των ειδικών αυτών ερευνών που διέταξε;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..