Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ" ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

"Να δικαστεί η Κατερίνα Σαββαΐδου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση με το πάγωμα προστίμου εκατομμυρίων ευρώ σε
εταιρία ενώ βρισκόταν στο τιμόνι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προτείνει η εισαγγελέας."
 Γιάννης Ντάσκας
Έτσι μεταδόθηκε η είδηση για πρόταση παραπομπής σε δίκη της κ. Σαββαίδου, της γνωστής "αδιάφθορης" που είχε επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θέση αυτή.
Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και μονοσήμαντη και δεν μπορεί να καλυφθεί με την αναφορά ότι αφορά την εταιρεία GENNET, όπως αναφέρεται στη συνέχεια, όπως θα δείτε.
Η εταρεία αυτή είναι η συνέχεια της εταιρείας ΝΑΜΑΚΟ, εταιρεία που σημαίνει μεταξύ άλλων και Μαρτίνης, Κόκκαλης.
Για την υπόθεση αυτή αποκαλύψαμε την περίφημη "βίλα Ανθόπουλου" στο Πανόραμα Βούλας.

Ο Ανθόπουλος ήταν παντοδύναμος Υπουργός της αυλής Σημίτη, η οποία στηριζόταν στους παντοδύναμους Κόκκαλη, Λάμπρου και Καρατζα των Τραπεζών.

Ο Ανθόπουλος πιάστηκε με τη ...βίλα στην πλάτη, καθώς η βίλα αγοράστηκε από τοκογλυφική δραστηριότητα μέσω των εταιρειών αυτών και των κόλπων που έκαναν οι Τράπεζες σε βάρος της εταιρείας Πετρίδης, της ιστορικότερης και καλύτερης στα καπνά Βορείου Ελλάδας.
Η Πετριδης ήταν εταιρεία που στήριζε και την κυβέρνηση του πρώτου Κ. Καραμανλή και είχε προσωπική φιλία μαζί του. Στην Πετρίδης εργαζόταν και ο Γραμμέος Καραμανλής.
Σε αυτήν την εταιρεία έβαλαν "βέβηλο" χέρι τοκογλυφίας οι προαναφερόμενοι προς όφελος άλλων και ιδιαίτερα της εταιρείας Μιχαηλίδη, η οποία βρίσκεται πίσω απο την οικονομική βόμβα σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Ανάμιξη στην υπόθεση είχε και ο Προβόπουλος, ως διοικητής τότε της Εμπορικής.
Για να κουκουλωθούν όλα αυτά και η δίκη για κακούργημα στην οποία παραπέμπεται ο Ανθόπουλος και άλλοι μαζί του ήταν πολύ βολικός ο "επανέλεγχος" που διέταξε η Σαββαίδου...
Με την κίνησή της έδινε ουσιαστικό συγχωροχάρτι στην παραπομπή Ανθόπουλου και οδηγείται η υπόθεση στο αρχείο, ενώ τρέχει κατά των θυμάτων, δηλαδή της Πετρίδης.
Το έγκλημα κατά της Πετρίδης ολοκληρώθηκε με εμπλοκή και της Λαίκης Κύπρου, όταν αυτή ελεγχόταν από τον Α. Βγενόπουλο...
Το ρεπορτάζ για τη νέα εξέλιξη μεταδίδεται πολύ συνοπτικά, χωρίς αυτά, ως εξής:

"...η εισαγγελική λειτουργός, Μαρία Γκανέ, με την υπ' αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με το «πάγωμα» του προστίμου μαμούθ, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρία GENNET. Την υπόθεση αποκάλυψε σε όλο της το βάθος το Hot Doc στο τεύχος 87. Για την παραπομπή της η μη σε δίκη θα αποφανθεί τελικά το Συμβούλιο Εφετών.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2015 η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου κατηγορώντας την για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, τρεις ημέρες μετά τις εξηγήσεις που έδωσε η Κατερίνα Σαββαΐδου ως ύποπτη για την σκανδαλώδη υπόθεση. Η ίδια δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στους εισαγγελείς. Στο υπόμνημά της λοιπόν που κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της.
Οι δικαστικοί λειτουργοί δε φαίνεται να πείστηκαν από τις εξηγήσεις της και προχώρησαν στη δίωξη.
Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγραφε το Hot Doc και ο Κώστας Βαξεβάνης (σ.σ την υπόθεση με το πάγωμα του προστίμου αποκάλυψε πρώτα η FMVOICE), η Κατερίνα Σαββαΐδου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, γιατί, σύμφωνα με όσα της καταλόγισαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου, απέτρεψε την είσπραξη προστίμου 78 εκατομμυρίων από την εταιρία GENNET, η οποία είχε κόψει εικονικά τιμολόγια για να εμφανίσει την τοκογλυφία στην οποία επιδιδόταν ως συναλλαγές.

Η Σαββαΐδου, αντί να υπογράψει τις διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε καταλογισμό των προστίμων, ζήτησε τον επανέλεγχο της εταιρίας. Δηλαδή, αμφισβήτησε τα πορίσματα των εφοριακών, που αφορούσαν την τοκογλυφία, και έδειξε να πιστεύει τους υπευθύνους της εταιρίας, που έλεγαν πως επρόκειτο για πραγματικές συναλλαγές.
Θύμα της τοκογλυφικής δραστηριότητας των υπευθύνων της εταιρίας GENNET ήταν μια καπνεμπορική επιχείρηση με έδρα την Καβάλα, η οποία φέρει την επωνυμία «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» και η οποία κατήγγειλε η ίδια την GENNET για τοκογλυφία.

Η επιχείρηση αυτή το 2001 είχε ανάγκη δανειοδότησης, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέες πιστώσεις από την «Αγροτική Τράπεζα», επειδή τα προηγούμενα δάνεια που είχε λάβει από την ίδια τράπεζα δεν είχε καταφέρει να τα εξυπηρετήσει.
Για να εξασφαλίσει νέα δανειακή χρηματοδότηση είχε ζητήσει την βοήθεια του κ. Ανθόπουλου, ο οποίος ήταν τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει παλαιότερα υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο εν λόγω πολιτικός ανέλαβε τότε να φέρει σε επαφή τους υπευθύνους της καπνεμπορικής επιχείρησης με την εταιρεία GENNET, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και η οποία θα αναλάμβανε τη δανειοδότηση με επιτόκιο υψηλότερο αυτού που θεωρείτο θεμιτό σύμφωνα με το νόμο.

Επειδή οι χορηγήσεις των δανείων αυτών ήταν συναλλαγές παράνομες, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών (της δανειολήπτριας καπνεμπορικής επιχείρησης «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» και της GENNET) η συγκάλυψη των συναλλαγών αυτών με εικονικές αγοραπωλησίες καπνών. Για τον σκοπό αυτό, συστάθηκε μια τρίτη εταιρεία, με την επωνυμία «KAΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ». Υπεύθυνη της τρίτης αυτής εταιρείας ορίστηκε η 18χρονη τότε κόρη του ζεύγους το οποίο διοικούσε την καπνεμπορική επιχείρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..