Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (!!!) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ!

Του Γιάννη Ντάσκα
Με βήμα χελώνας και με την αιωρούμενη στο παρασκήνιο επιθυμία κάποιων παραγόντων στο Τραπεζικό
σύστημα της Αθήνας να περιοριστούν οι έρευνες γαι τα κακουργήματα στην Συνεταιριστική τράπεζα Λαμίας άρχισε η ενασχόληση της Δικαιοσύνης με το μεγάλο σκάνδαλο.

Μετά ΤΡΙΑ (3!!!) χρόνια από το πόρισμα που παρήγγειλε και έλαβε η Οικονομική Εισαγγελία της Αθήνας κλήθηκε στη Λαμία ως πρώτος μάρτυρας (!!!) ο επι μεγάλο διάστημα ειδικός εκκαθαριστής κ.Πετράκογλου.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο ειδικός πραγματογνώμονας κ.Τραγγανίδας, που διορίσθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς και διαπίστωσε απαντώντας επι συγκεκριμένων ερωτημάτων της Οικονομικής Εισαγγελίας ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία 56 εκατομ. ευρώ και οι μεριδιούχοι 82 εκατομ ευρώ.

Στη Ζιμπάμπουε εάν οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν διαπιστώσει τέτοια μεγάλη ζημιά θα είχαν προφυλακιστεί οι υπεύθυνοι, θα είχε τελειώσει σε πρώτο βαθμό, τουλάχιστον η δίκη και θα βρισκόταν κάπου στο Εφετείο.

Στη Λαμία πέσαμε απο τα σύννεφα, όταν ακόμα και ο Δήμαρχός της, γνωστός για την εντιμότητά του στην πολιτική του πορεία κ. Νίκος Σταυρογιάννης έμαθε απο μας ότι υπήρχε πόρισμα για τόσο μεγάλη ζημία από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αν βέβαια είχαν γίνει άμεσα, σε 1-2 μήνες, δηλαδή από τη σύνταξη του πορίσματος τα δικαστικά βήματα (ανάκριση κλπ) θα το είχε μάθει και ο Δήμαρχος και οι χιλιάδες μεριδιούχοι-θύματα των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ του λευκού κολλάρου, καθώς με τέτοιο πόρισμα είτε πρέπει να πάει φυλακή ο πραγματογνώμονας για αυτά που έγραψε, είτε έπρεπε να είναι φυλακή αυτοί που έκαναν τη ζημιά.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς της Αθήνας δεν φημίζονται για την...βλακεία τους. Ετσι λοιπόν το γεγονός ότι αφού μελέτησαν το πόρισμα άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος δείχνει ότι ο (εκ Λαμίας παρακαλώ...) ειδικός πραγματογνώμονας ήξερε τι έγραψε και το έγραψε με πειστικό για την εισαγγελία τρόπο.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε ακριβώς ανέλαβε την ανάκριση ο ανακριτής Λαμίας για να μπορούμε να κρίνουμε (όπως έχουμε δικαίωμα) αν και ποιός κατάφερε να ξεκινήσει η ανάκριση τρια χρόνια μετά την σύνταξη του πορίσματος για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της περιοχής και ένα απο τα μεγαλύτερα στον τραπεζικό χώρο στον οποίο κάνουν κουμάντο τα τελευταία χρόνια οι καταγόμενοι από την περιοχή της Λαμίας Στουρνάρας, Προβόπουλος

Να σημειώσουμε ότι έχουμε απευθύνει εδώ και καιρό ερωτήματα στην κοινοπραξία που κάνει την εκκαθάριση και έχει έδρα την Αθήνα.

Μεταξύ των ερωτημάτων είναι και ποιά είναι η σημερινή θέση του ορισθέντος αρχικά ειδικού εκκαθαριστή και συνταξιούχου Τραπεζικού κ. Πετράκογλου.
Αρχικά η κοινοπραξία, στην οποία μετέχουν και....ΣΟΥΗΔΙΚΑ κεφάλαια (!!!) ήταν προθυμότατη και λαλίστατη και μας απαντούσε γραπτώς για την ωραία ατμόσφαιρα...

Οταν τα ερωτήματα έγιναν συγκεκριμένα και πιθανόν, όταν κατάλαβε ότι γνωρίζουμε πολύ περισσότερα (π.χ. ποινικές διώξεις που κοιμούνται κλπ) από την εκθεσούλα ωραίας ατμόσφαιρας που μας περιέγραφε ακόοοοομα περιμένουμε απαντήσεις...

Οπως καταλάβατε είχαμε ξεκινήσει την έρευνα και κάναμε τα ερωτήματα, πήγαμε και στη Λαμία και μετά κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας για διώξεις που είχαν ξεκινήσει πολύ πριν αρχίσουμε εμείς την έρευνα....

Αυτονόητο είναι ότι και σε αυτή τη φάση γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από όσα γράφουμε...

Ιδιαίτερα για όσους απο το παρασκήνιο προσπαθούν να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ την ανακριτή έρευνα και να αφήσουν ΑΠ' ΕΞΩ θέματα τα οποία εθεσαν με τον πιο επίσημο τρόπο οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Ιδού και το τηλεοπτικό μέρος της έρευνάς μας,(27:05 λεπτό) από την εκπομπή στο ATTICA, VERGINA κλπ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..