Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΡΗΚΑΝ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ...ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ 3 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...


ΒΡΗΚΑΝ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ...ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ 3 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...
Του Γιάννη Ντάσκα
Πριν 2-3 μήνες σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ένας 35χρονος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση γιατί είχε ανοίξει ένα ψιλικατζίδικο κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους
και δημιούργησε χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία πολύ μικρού ύψους.

Ο επαγγελματίας αυτός πέρασε και απο την Αριστοτέλους, στη γωνία της οποίας δεσπόζει κτήριο στο οποίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το βρόμικο με μίζες μέρος της οικογένειάς του (κανένα μέλος της οικογένειας δεν τον κατήγγειλε ανοιχτά...) "διαμερισματάρα".
Υστερα πήγε στο σπίτι του και ασχολήθηκε με τις ειδήσεις. Εκεί έμαθε οτι ο Ακης Τσοχατζόπουλος έδωσε συνέντευξη ελεύθερος πια στο κανάλι του Κοντομηνά και είπε (του "κοντομηνέϊκου" μη αντιλέγοντος) ότι "είναι παντελώς αθώος, δεν έβαλε ποτέ το χέρι στο μέλι και ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.
Image result for ακης τσοχατζοπουλοςΣΠΙΤΙ
Υστερα είδε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να απολαμβάνει ελεύθερος μπάνια σε πισίνες κλπ
Αυτός ο επαγγελματίας είχε ακουστά δυο "γνωμικά" στην Ελλάδα:
1.ΑΝ κλέβεις λίγα πάς φυλακή.
2.Αν κλέβεις πολλά πας στη βίλα σου.
Γνωμικά είναι, δεν ισχύουν για όλους τους πλούσιους και τους σωστούς επιχειρηματίες.Image result for ακης τσοχατζοπουλος στη πισινα

Πέρασε ο καιρός και στον πολύ κόσμο έμεινε η εικόνα του Ακη να λέει ότι είναι αθώος και η εικόνα του Ακη στην πισίνα.
Επικοινωνιακά είναι εικόνες συμβατές με αλληλεπίδραση.
Ολοι πήγαν διακοπές και αυτά ξεχάστηκαν ως ένα βαθμό.
Στην Ελβετία όμως οι διακοπές έχουν ειδήσεις και εξελίξεις.

Image result for ακης τσοχατζοπουλος ΒΙΚΥ

Αμέσως μετά τον 15 Αυγουστο συνεδρίασαν οι ελβετικές δικαστικές αρχές και έβγαλαν αποφάσεις για τον Ακη.
Σύμφωνα με αυτές στον "αθώο" Ακη Τσοχατζόπουλο ανήκουν λογαριασμοί που κίνησαν θηριώδη ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών.
Το ποσό που καταγράφουν οι Ελβετοί είναι κοντά στα 68 εκατομ ευρώ. Και αναφέρονται μόνο σε μια παρτίδα εξοπλιστικών.

Ο Ακης όμως ήταν Υπουργός Αμυνας 5,5 χρόνια. Μόνο ο Αβέρωφ τον ξεπέρασε (7 χρόνια) και ο "χούντας" Παπαδόπουλος (6 χρόνια) στο Υπουργείο Αμυνας και δεν χειρίστηκε μόνο αυτή την παρτίδα...

Image result for ακης τσοχατζοπουλος ΥΠΟΥΡΓΟς ΑΜΥΝΑΣ

Επι Ακη και Σημίτη το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ήταν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και 3ο μεγαλύτερο στον κόσμο...
Ο καταδικασμένος λόγω της κρίσης 35χρονος της Θεσσαλονίκης φρίττει μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό βλέποντας τον Ακη να κυκλοφορεί ελεύθερος. Nα έχει βιώσει και εκείνη την "δήθενιά" ότι "ο Ακης πεθαίνει απο καρδιά και χειρουργείται στα τελευταία του".

Παραπλανήθηκαν όλοι από τον Ακη;

Υπάρχει και άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό και για πολιτικούς και δικαστές και δημοσιογράφους.
Στην υπόθεση που ερεύνησαν οι Ελβετοί και έπιασαν τον Ακη στα πράσα ξεχνούν όλοι να γράψουν ότι υπάρχουν 3 δολοφονίες και έκλεισαν ισάριθμα στόματα.

Related image

Δυο Ρώσοι που είχαν μεταβεί στο ελληνικό Πεντάγωνο και έκαναν έρευνες για τις μίζες απο ρωσικής πλευράς δολοφονήθηκαν στη Μόσχα (Κλίμοβ και Σίτσκο) ενώ ένας Ελληνας (Βλάσσης Καμπούρογλου) πολυμήχανος και αγαπημένος φίλος πολλών Ελλήνων μεγαλοδημοσιογράφων δολοφονήθηκε στη μακρινή Τζακάρτα της Ινδονησίας, όπου πήγε να κρυφτεί και "να μη μιλήσει".

Image result for Καμπούρογλου

Ενας τέταρτος ο "χοντρός" ελληνολιβανέζος έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν ορκίζεται ότι ζει...
Με αυτούς τους όρους απονέμεται η Δικαιοσύνη εναντίον των φτωχών και υπέρ των πλουσίοων στην Ελλάδα.
Related image


Θαυμάστε το ρεπορτάζ που εκ των υστέρων καταγράφει η εφημερίδα του Θέμου για να μην θεωρείτε ότι εμείς υπερβάλλουμε εναντίον του Ακη:"Οπως σημειώνεται στην ΕΛΒΕΤΙΚΉ  απόφαση, «οι δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από την Antey στο πλαίσιο της προμήθειας των Tor-M1, συνολικού ύψους 80 εκατ. δολαρίων, μεταβιβάστηκαν αρχικά προς τον καταζητούμενο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου (σ.σ.: βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στη Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012)». Στη συνέχεια, για τη μεταφορά των δωροδοκιών χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί λογαριασμοί και ένας από τους διαύλους διανομής των χρημάτων ήταν και ο λογαριασμός που είχε ανοίξει ο Ζήγρας στη Morgan Stanley.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα ανήκαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο, εξέδωσε επιταγές συνολικής αξίας 47.434.000 ελβετικών φράγκων, οι οποίες διαβιβάστηκαν μέσω του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη στον Νίκο Ζήγρα. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια διακινήθηκαν «με τη βοήθεια του Ζήγρα» στο εξωτερικό, εν μέρει μέσω εμβασμάτων, για να φτάσουν (και) στη γνωστή offshore Torcaso, η οποία εμπλέκεται στην απόκτηση από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως και σε αγοραπωλησίες ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου!

Εξι χρόνια μετά το 1999, οπότε ο Νίκος Ζήγρας ανοίγει τον πρώτο λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου, ακολουθεί το 2005 το άνοιγμα ενός λογαριασμού και πάλι στη Morgan Stanley, αυτή τη φορά όχι στο όνομά του, αλλά στο όνομα της υπεράκτιας εταιρείας Ultramar. Την ίδια στιγμή κλείνει τον πρώτο λογαριασμό και μεταφέρει το υπόλοιπό του στον νέο, γνωρίζοντας ότι ο πραγματικός δικαιούχος των χρημάτων ήταν ο εξάδελφός του. «Τα χρήματα ανήκαν σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο αναμφισβήτητα στον Τσοχατζόπουλο και όχι στον Ζήγρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση. 

Ολα αυτά, βέβαια, έγιναν διότι, κατά τους Ελβετούς εισαγγελείς, «ο δημοσίως γνωστός στην Ελλάδα Τσοχατζόπουλος δεν μπορούσε να παραλάβει τις δωροδοκίες στο όνομά του στην ελβετική τράπεζα, καθώς αυτή, λόγω της πολιτικής θέσης του πελάτη της (politically exposed person) θα έπρεπε να προβεί σε ερεύνα εις βάθος ως προς την προέλευση των χρημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπόνοιες για την προέλευσή τους». Για τον λόγο αυτό, «ο Ζήγρας, εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, ενήργησε ως παρένθετο πρόσωπο» και άνοιξε τον λογαριασμό στη Morgan Stanley στη Ζυρίχη «δηλώνοντας ότι είναι ο δικαιούχος των καταβληθέντων περιουσιακών στοιχείων, παρόλο που γνώριζε ότι ο πραγματικός δικαιούχος των χρημάτων ήταν ο εξάδελφός του Τσοχατζόπουλος». 


Ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, απ’ ό,τι φαίνεται 
είχε κομβικό ρόλο στη διακίνηση του παράνομου χρήματος.Η Βίκυ, η Γκούντρουν, το διαζύγιο και η ασφάλεια ζωής


Με τη δεύτερη απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου, η ελβετική Δικαιοσύνη δέχεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ελάμβανε όλες τις αποφάσεις για τη διακίνηση των χρημάτων και έδινε εντολές ή εμφανιζόταν ακόμη και ο ίδιος στις ελβετικές τράπεζες. Αλλωστε ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει από έγγραφα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είχε ταξιδέψει με διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα στην Ελβετία, το οποίο σημειωτέον είχε κλαπεί, για να πραγματοποιήσει τραπεζικές συναλλαγές στο όνομά του. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το άνοιγμα του πρώτου λογαριασμού από τον Ζήγρα στη Morgan Stanley το 1999, ο αρμόδιος τραπεζικός σύμβουλος ήταν ενημερωμένος για το ότι πραγματικός δικαιούχος των περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Για τη συμπεριφορά του αυτή μάλιστα ο εν λόγω τραπεζικός σύμβουλος έκανε έναν χρόνο φυλακή στην Ελβετία.

Στη δεύτερη απόφαση δεσπόζουσα θέση έχει λογαριασμός στην Credit Suisse της Ζυρίχης στο όνομα της Γκούντρουν Μολντενάουερ. Σε τραπεζική θυρίδα της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν δεσμίδες δολαρίων, συνολικού ύψους 580.000. Πρόκειται για τα χρήματα που ο Νίκος Ζήγρας είχε καταθέσει ότι είχε παραδώσει στην Γκούντρουν Μολντενάουερ προκειμένου εκείνη να συναινέσει και να δώσει το πολυπόθητο διαζύγιο στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Πάντως, στις 9/12/2015 η ίδια η κυρία Μολντενάουερ επέστρεψε το σύνολο των χρημάτων αυτών στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Ωστόσο, ένας ακόμη λογαριασμός που αναφέρεται στην απόφαση φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη Βίκυ Σταμάτη, δεύτερη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό και αποφυλακίστηκε με όρους τον Οκτώβριο του 2015. 
Πρόκειται για τον περιβόητο λογαριασμό της UBS στο όνομά της, ο οποίος, σύμφωνα με την ελβετική Δικαιοσύνη, δεχόταν χρήματα που προέρχονταν από δωροδοκίες από την Antey. Τα χρήματα αυτά, συνολικού ύψους 900.000 ελβετικών φράγκων, που πλέον έχουν κατασχεθεί, κατατίθεντο στον λογαριασμό από τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ποσά που προέρχονται από σύνταξή του που είχε κάνει σε κάποια ασφάλεια ζωής! 

«Τα έως τώρα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του λογαριασμού στη UBS της Βασιλικής Σταμάτη προέρχονταν αποδεδειγμένα από τις δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από την Antey στον Τσοχατζόπουλο», αναφέρει η απόφαση της Εισαγγελίας της Βέρνης, η οποία κρίνει ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν δικαιούται προστασία τρίτων για την κατάσχεση των χρημάτων, καθώς δεν τα απέκτησε καλή τη πίστη και δεν παρείχε ισοδύναμο αντάλλαγμα για αυτά. 

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, αναφέρει: «Ενα από τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι ότι ξέρει να δημιουργεί δεσμούς με συγκεκριμένους φορείς, τους οποίους και επηρεάζει. Η δήλωση μάλιστα του Ακη Τσοχατζόπουλου με το που αποφυλακίστηκε, χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου, ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τυχαία δεν είναι. Η εγκληματική οργάνωση του Ακη Τσοχατζόπουλου ευημερούσε, όχι ενάντια στο κράτος, αλλά μέσα σε αυτό. Σε σφαίρες όπου τα όρια μεταξύ του νομικού κόσμου, της πολιτικής και οικονομικής ελίτ συγχέονται με τον κόσμο του εγκλήματος. Η ανεξάντλητη εγκληματική ενέργεια αυτής της οργάνωσης κατευθύνεται τελευταία στην ατιμωρησία λόγω “ανεπαρκών αποδείξεων” στο να πείσουν τους δικαστές για αποδεικτικά κενά. Η ελβετική Δικαιοσύνη ερεύνησε τις καταγγελίες του Νίκου Ζήγρα και πέτυχε να αναδείξει συντριπτικές αποδείξεις ξεπλύματος χρήματος από δωροδοκίες, καθώς και τον ακριβή σύνδεσμο μεταξύ των εμπλεκομένων. Η σημασία των δύο αυτών δικαστικών αποφάσεων είναι θεμελιώδης, δεδομένου ότι κάθε δικαστική αποτυχία ενδυναμώνει τη “νομιμότητα” της εγκληματικής οργάνωσης έναντι του λαού, αφού αυξάνει την εντύπωση της απόλυτης εξουσίας της»

 Το ρεπορτάζ αυτό διαβάζει ο Ακης ξαπλωμένος σε μια σεζ λογκ σε πισίνα και ο καταδικασμένος στη Θεσσαλονίκη στριμωγμένος σε ένα διαμέρισμα...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..