Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΛΛΑ...Ο Βασίλειος Πέππας νέος πρόεδρος και 5 νέοι Αντιπρόεδροι.


Γιάννης Ντάσκας
Ένας δικαστής που συνοδεύεται από καλή φήμη και η γενική του εικόνα εμφανίζει έναν δικαστή ήρεμο και εκτός παραδικαστικών κυκλωμάτων καλείται ως νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να
αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα του δικαστικού χώρου.
Αποφάσεις που δείχνουν αποφάσεις μαφιόζων και όχι δικαστών, κυκλώματα με δικαστές να συναγωνίζονται σε πλούτο...επιχειρηματίες. Aποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου που για το ίδιο θέμα είναι εντελώς αντίθετες ανάλογα με τα πρόσωπα που δικάζονται!

Αποφάσεις υπερ επωνύμων που βγάζουν τα μάτια της Δικαιοσύνης και των "ανωνύμων".Δικαστές που καταχωνιάζουν στα συρτάρια τραπεζικά, ξενοδοχειακά σκάνδαλα για χρόνια διεκδικούν "πιστοποιητικό" καλού και εντίμου δικαστή, το ίδιο με εκείνον που ξενυχτά και δεν αφήνει στο συρτάρι καμία υπόθεση, ούτε δικάζει ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι κάποιος διάδικος.

Η σημερινή κατάσταση στη Δικαιοσύνη πόρρω απέχει από εκείνη προ ετών.Εισαγγελείς και δικαστές συγκρούονται ανοιχτά και εμπλέκονται άμεσα σε συμφέροντα τραπεζικά, επιχειρηματικά κλπ. Άλλοι κατα καθήκον και άλλοι αντίθετα.

Αυτά τα προβλήματα σήμερα δεν κρύβονται γιατί το διαδίκτυο τα προωθεί στη δημοσιότητα και ανάλογη εικόνα σχηματίζεται για την Δικαιοσύνη.

Οι καταφανώς άδικες αποφάσεις οδηγούν πολίτες σήμερα να τις διαδίδουν, να ζητούν ακόμα και κατάργηση της ισοβιότητας των δικαστών, αφού πειθαρχικά δεν έχουν συνέπειες ουσιαστικές.Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλος αριθμός δικαστών βρίσκονται πίσω απο δικηγορικές εταιρείες, είτε μέσω στενών συγγενών τους, είτε με άλλους τρόπους και δικηγορικά γραφεία επαίρονται για τις διαπλεκόμενες αυτές σχέσεις.

Και αν μεν οι αποφάσεις υπερ αυτών των δικηγορικών γραφείων είναι δίκαιες ουδείς ψόγος. Όταν όμως οι αποφάσεις υπέρ αυτών των γραφείων είναι προκλητικά άδικες ποιά είναι η λύση;Π..χ.1. Ένα δικαστήριο στην ίδια δικάσιμο με ίδιους δικαστές αποφάσισε ότι ένας εφοριακός είναι δημόσιος υπάλληλος, διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, αλλά ένας έμμισθος δικηγόρος της Περιφέρειας, η οποία επίσης διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος...2. Δικαστές κρατούν με διάφορα προσχήματα υποθέσεις κρίσιμες τραπεζών επι 12 χρόνια στο συρτάρι και ύστερα αποφαίνονται ότι παρεγράφησαν. Καμία συνέπεια ουσιαστικά γιαυτούς.3.Δικαστές κρατούν στο συρτάρι υποθέσεις ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και δασικών εκτάσεων επι χρόνια. Και ύστερα αποφαίνονται ότι παρεγράφησαν. Καμία συνέπεια ουσιαστικά γιαυτούς.4.Δικαστής εξετάζει καταγγελία για κρίσιμα πλαστά πτυχία σε πανεπιστήμια. Χωρίς να κάνει την παραμικρή αλληλογραφία με τα πανεπιστήμια για να διαπιστώβσει την πλαστογραφία θέτει τις υποθέσεις στο αρχείο με αιτιολογία ότι οι καταγγέλλοντες, που δεν έχουν καμία δυνατότητα επιβεβαιωτικής αλληλογραφίας δεν απέδειξαν ότι τα πλαστά πτυχία είναι πλαστά...Κάποτε η ηγεσία της Δικαιοσύνης βρέθηκε μπροστά σε δράματα, Πολίτες που είχαν αδικηθεί (όχι στη φαντασία τους...) εισέβαλαν σε δικαστήρια και σκότωσαν.

Τότε είχαν υποσχεθεί ότι τέτοια φαινόμενα θα πατάσσονται...

Πολλαπλασιάζονται...Δικαστικοί παραιτούνται και εντάσσονται επίσημα σε εταιρείες και συμφέροντα, τα οποία μέχρι την προηγούμενη ημέρα τους απασχολούσαν υπηρεσιακά...Η διαφθορά μεγάλωσε στη χώρα επειδή πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και δικαστές έγιναν ένα "σώμα"...

Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και απο αυτά θα κριθεί στο τέλος της θητείας του, όχι ως προς την εντιμότητά του μόνο, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά του.Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά τη επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του ΑΠ με δήλωσή του τόνισε: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».Για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε ικανότατους δικαστικούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει "ανάστημα" σε σπουδαίες υποθέσεις, όπως η πηνελόπη Ζωντανού (σκάνδαλο Ερυθρού Σταυρού), Ειρήνη Καλού (Βατοπέδι) Μαρία Χυτήρογλου(σκάνδαλο Αρσακείου).

Οι νέοι Αντιπρόεδροι, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες είναι: Γεώργιος Λέκκας, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου. Παρελήφθησαν όμως αρεοπαγίτες όπως η Μαρία Γαλάνη, o Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, που είχε κληθεί και ως υποψήφιος για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αλλά και άλλοι έμπειροι δικαστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..