Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυση κατά Μουζάλα από δικηγόρους της Σάμου

Μήνυση κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναμένεται να καταθέσει ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών οι οποίοι
είναι εγκλωβισμένοι στο νησί. Οπως αναφέρει σε επιστολή του ο σύλλογος, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν «θρηνήσουμε θύματα».

«Με αφορμή την αυξανόμενη ροή των προσφύγων στο νησί μας και κυρίως τα συχνά επεισόδια, τις βιαιοπραγίες, τις εξεγέρσεις αλλά και τους εμπρησμούς, ο Δ.Σ. Σάμου καταγγέλλει για μία ακόμα φορά, την πολιτική της κυβέρνησης και επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό», σημειώνεται στην επιστολή. Περιγράφουν ότι στο κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων φιλοξενούνται 2.500 άτομα, «οικογένειες με μικρά παιδιά που στοιβάζονται δίπλα σε σκουπίδια και ακαθαρσίες» και επισημαίνουν ότι η υπομονή πολιτών αλλά και προσφύγων έχει φτάσει στα όριά της, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα με καθημερινά επεισόδια. Ο Δ.Σ. Σάμου καταλογίζει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον υπουργό αναφέροντας ότι «ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του νόμου 4375/2016 (σ.σ. τον οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή), ενώ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος».

Οι καταγγελίες του Δ.Σ. Σάμου έρχονται μόνο δύο μέρες μετά την επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνού προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου ζητάει την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας (του επίσημου ΚΥΤ-hotspot) του νησιού όπου παραμένουν 4.330 άτομα (διπλάσιοι από τη χωρητικότητα της δομής).

Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..