Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Φρίκη στις ΗΠΑ: Βασάνισε μέχρι θανάτου τον 18χρονο αυτιστικό γιο της συντρόφου του.

Σε 65 έτη κάθειρξης καταδικάστηκε ο 45χρονος Μάθιου Κράιστενσον για τα θανατηφόρα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε τον 18χρονο αυτιστικό γιο της συντρόφου του, Όττο Σμιθ, στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με στοιχεία της υπόθεσης, είχε
κακοποιήσει και τον μικρότερο αδερφό του, ηλικίας 13 ετών. Συνήθως, οι ποινές για παρόμοια εγκλήματα κυμαίνονται από 30 έως 41 χρόνια φυλάκισης, αλλά ο δικαστής συμφώνησε στην πρόταση των εισαγγελέων για 65ετή ποινή.

«Ο Όττο ήταν ένα αξιαγάπητο, ευγενικό παιδί στο σώμα ενός νεαρού άντρα. Τους προσέλκυε όλους. Τον αγαπούσαν και αυτός ο άντρας του πήρε τη ζωή. Και όχι μόνο τον σκότωσε αλλά έκανε και τις τελευταίες του μέρες τις χειρότερες στη ζωή», επισήμανε ο εισαγγελέας Μπεν Σάντος. O Κράιστενσον γνώρισε τη δασκάλα ειδικής αγωγής Πάσια Μπάκμαν μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Craiglist τον Ιανουάριο του 2014. Σύντομα, η σχέση τους πήγε σε άλλο επίπεδο και μετακόμισαν με τον 20χρονο γιο του στο διαμέρισμά της, όπου άρχισαν ο «Γολγοθάς» για τους δύο γιους της.

Ο Κράιστενσον ανάγκασε τα αγόρια να γυμνάζονται για ώρες και ελάττωσε τα γεύματά τους. Τους έβαζε να κάνουν παγωμένο μπάνιο και ο 13χρονος έπρεπε να κοιμάται στο πάτωμα χωρίς μαξιλάρι ή κουβέρτα. Χτυπούσε τα αγόρια και έκανε χρήση τέιζερ στον Όττο. «Φανταστείτε να είστε άτομο με σοβαρό αυτισμό και αναπτυξιακές αναπηρίες. Ήδη φυλακισμένοι σε μια φυλακή του μυαλού σας. Τότε να σας χτυπούν, να σας κακοποιούν, να σας κάνουν να φοράτε σακούλες σκουπιδιών», είπε ο θείος των παιδιών, Μπιλ Κάρολ.

«Ό,τι σας άρεσε χρησιμοποιούνταν για να σας βασανίσουν», πρόσθεσε. Όμως η μανία του Κράιστενσον δεν αρκέστηκε στα παιδιά, περιόρισε την διατροφή και της Μπάκμαν, ενώ δεν την άφηνε να πάρει τα φάρμακα για το άγχος και την κατάθλιψη. Από την πλευρά της, η Μπάκμαν κατέθεσε πως της έλεγε ότι οι γιοι της ήταν κακοί και τους διαχώριζε. Ο Όττο πέθανε τον Απρίλιο του 2014. Το νεκρό σώμα του ανακάλυψε έντρομη η μητέρα του, ύστερα από ένα παγόλουτρο που του επέβαλε ο Κράιστενσον και του είχε βάλει μια κάλτσα στο στόμα, ενώ του είχε τυλίξει το κεφάλι με μονωτική ταινία. Του αφαίρεσε την ταινία και την κάλτσα από το στόμα πριν καλέσει τις αρχές.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..