Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«Εισβολή» προβάτων στη Λυών -Γέμισαν οι δρόμοι με κοπάδια.

Δρόμοι στο κέντρο της Λυών γέμισαν πρόβατα τη Δευτέρα, καθώς περισσότεροι από 1.500 κτηνοτρόφοι, με τα ζώα τους, έκαναν διαμαρτυρία. Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου
κλάδου είναι απελπισμένοι εξαιτίας των αυξημένων επιθέσεων λύκων στην περιοχή και «φωνάζουν» ότι απειλείται πλέον το επάγγελμά τους. Τα πρόβατα στην Αβεϊρόν πρέπει να βόσκουν ελεύθερα, για την παραγωγή ροκφόρ. Συνέπεια αυτού όμως είναι ότι οι λίγοι λύκοι της περιοχής κατασπαράσσουν τα κοπάδια.

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι τα μέτρα προστασίας, όπως τα τσοπανόσκυλα και οι ηλεκτροφόροι φράκτες, δεν έχουν αποτέλεσμα. Πέρυσι περισσότερα από 8.000 ζώα, κυρίως πρόβατα, σκοτώθηκαν από επιθέσεις λύκων, κυρίως στη νοτιοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με την Telegraph. Φέτος ο αντίστοιχος αριθμός έχει φτάσει τα 4.153 ζώα, με μεγάλη αύξηση ιδιαίτερα στην Αβεϊρόν.

Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι είναι εξαγριωμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέπει τη θανάτωση έως 40 λύκων σε όλη τη χώρα, διατηρώντας αμετάβλητο τον σχετικό αριθμό παρά την αύξηση του πληθυσμού τους. Αυτό που απαιτούν είναι να έχουν το δικαίωμα να πυροβολήσουν τους λύκους μόλις τους δουν, χωρίς περιορισμό, αν απειλείται το κοπάδι τους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..