Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

«'Ανθρακες ο θησαυρός»: Η συνάντηση Τσίπρα και υπουργών, με τους δήθεν ''μεγαλο-επενδυτές'' στο Σικάγο

ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ, παρέσυραν τον πρωθυπουργό σε μία κάκιστη ''παράσταση'' γιά δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στην Ελλάδα;;;
Αντί να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης της  χώρας, αντί να προσκαλέσουν και να προκαλέσουν επενδύσεις στην  χώρα, αντί να πολεμήσουν την ανεργία  και την φτώχεια  με όρους δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αυτοί…Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση (Σάββατο 14 Οκτωβρίου '17) του πρωθυπουργού και των υπουργών (Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ), που τον συνόδευαν στο Σικάγο, με δήθεν ''μεγαλο-επενδυτές'', αποδείχτηκε αποτυχημένη και πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Μπορεί να υπερτονίστηκε από ΜΜΕ στην Ελλάδα, που ΔΕΝ γνωρίζουν τι γίνεται στις ΗΠΑ, γιά ''εντυπωσιασμό ιθαγενών'', αλλά γιά τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στην Αμερική, η συνάντηση ήταν μιά μεγάλη αποτυχία, επειδή ούτε ένας από αυτούς που συμμετείχε στην σύσκεψη μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επένδυση, ακόμα και να ανοίξει...σουβλατζίδικο στην Ελλάδα.
Τα ονόματά τους: Endy Zemenidis (executive director HALC), Anthos Chrysanthou (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Maria Pappas (Treasurer of Cook County), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (managing director Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Ted Diamantidis (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Demetri Eliopoulos (managing director RMB Capital), Elias Boufis (Driehaus Private Equity).
Δεν γνωρίζουμε ποιοί παρέσυραν τον πρωθυπουργό σε αυτό το -χωρίς ουσία και αποτελέσματα- κάκιστο θέατρο εντυπώσεων, αλλά το γεγονός ότι ανατέθηκε στον ''λομπίστα'' 'Εντι Ζεμενίδη (όπως διαδίδεται), η διοργάνωση της συνάντησης με δήθεν ''μεγαλο-επενδυτές'', πιστοποιεί την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και προγραμματισμού, εκ μέρους της κυβέρνησης. Λέγεται ότι ήταν ιδέα του άσχετου με Ελληνισμό Αμερικής και γενικά Αμερικής, ''digital'' υπουργού Νίκου Παππά, που αν κρίνουμε από τις ασοβάρευτες δοσοληψίες του με μικροέντυπα Αστόριας Νέας Υόρκης ''παντός καιρού και κατάστασης'', που τα επιχορηγεί (γιά να έχουν ''φωνή'' οι ΑΝΕΛ στην Ομογένεια) η ασοβάρευτη υπουργίνα Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, καταλήγουμε σε διόλου ευχάριστα συμπεράσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και ο επί των εξαγωγών στο υπουργείο Εξωτερικών, εξάδελφος του πρωθυπουργού (Γ. Τσίπρας), αγνόησαν προκλητικά μία -έτοιμη γιά υλοποίηση- σοβαρή προσπάθεια Ομογενών, γιά συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, με τα ''αφεντικά'' 6 μεγάλων εταιριών ΗΠΑ που έχουν 28.000 ''υπεραγορές τροφίμων'' (super markets) σε όλη την χώρα. Στόχος ήταν ο δεκαπλασιασμός, ως αρχή, των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ, με δεδομένο ότι τώρα ΔΕΝ υπάρχει κανένα ελληνικό προϊόν, ούτε το περίφημο ελληνικό ελαιόλαδο σε super markets ΗΠΑ (υπάρχουν ελληνικά προϊόντα μόνο σε ελληνικά καταστήματα, σε ελληνικές παροικίες). Mιλάμε γιά ''ζεστό'', ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και υπαρκτό χρήμα μερικών δισεκατομμυρίων, γιά ουσιαστική τόνωση εξαγωγικών εταιριών στην Ελλάδα. Από ότι φαίνεται, η δημιουργία εντυπώσεων με ψευτιές και παραπληροφόρηση στην Ελλάδα (συνηθισμένο φαινόμενο με τις υποτιθέμενες ''επιτυχίες'' στο εξωτερικό, γιά εσωτερική κατανάλωση), υπερτερεί της ουσίας και του αποτελέσματος.
Κατά τα υπόλοιπα, η μεγάλη πρωθυπουργική αποστολή, που έφτασε στο Σικάγο με δύο ''πρωθυπουργικά αεροσκάφη'' (στο ένα ο Π. Καμμένος από Βραζιλία, που ψάχνει μαζί με τον Τ. Κουίκ γιά ''κομματάρχη'' των ΑΝΕΛ στο Σικάγο), απολαμβάνει διαμονή σε κορυφαία ξενοδοχεία (Palmer, Drake και Hyatt), δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, ενώ η σύζυγος Καμμένου, με την ''φιλάνθρωπο'' κ. Ελένη Μπούση, τίμησε και τα εμπορικά καταστήματα.
Σε ότι αφορά την δήθεν ''συνάντηση με την Ομογένεια'', Κυριακή 15 Οκτ. '17, στο ''ελληνικό Μουσείο'', στα πλαίσια δεξίωσης που παραθέτει το γεν. Προξενείο, αυτή γίνεται με προσκλήσεις μόνο. Κατά συνέπεια, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την Ομογένεια, όπως παραπλανητικά παρουσιάζεται από ασοβάρευτα ΜΜΕ (με κορυφαίο το κρατικό ΑΠΕ), αλλά μιά παράσταση γιά να δοθεί το -λαθεμένο- μήνυμα στην Ελλάδα, ότι ''ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Ομογένεια''. 
kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..