Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΕΞΥΜΝΗΤΑΙ

Γράφει η << Χέραλντ Τρίμπιουν>> της Ν. Υόρκης:<< Ο Ελληνικός στρατός απεδείχθει αντάξιος των προγόνων του!... Ένας Ιταλός αξιωματικός εξομολογείται:

<<… Είμεθα βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα τολμίσει να προβάλει αντίσταση και την επομένη ξεκινήσαμε με ενεπταγμένας τας σημαίας. Μας υπεδέχθει τρομερόν πυρ και υποσωρήσαμεν εν αταξίαν προς την Βιγλίσταν. Την επομένη πρωίαν μας εκύκλωσαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους διαβόλους με την φουστανέλλαν, που ορμούσαν εναντίων μας εξ όλων των σημείων και ωρύοντο.
Γράφει ο άγγλος δημοσιογράφος David Walker.
<<.. Ο ελληνικός στρατός, επολέμησε με την ξιφολόγχην. Αυτό επροκάλεσε την οργή των Ιταλών οι οποίοι εφοβούντο θανασίμως τον ψυχρόν χάλυβα, χαρακτηρίζοντες αυτόν ως βάρβαρον όπλον. Ήτο όμως η ξιφολόγχη το μόνον όπλον που διέθετον οι Έλληνες και μερικά πρώτης τάξεως ορειβατικά πυροβόλα. Ο Έλλην στρατιώτηε επολέμησε με την μανίαν του ανθρώπου που υπεράσπιζε την γη του. Ζήτημα παραδώσεως δεν υπήρχε και ο αριθμός των Ελλήνων αιχμαλώτων που συνελήφθησαν υπήρξεν απειροελάχιστος!>>.
Ο στρατηγός Φάμπιο ντελ Φριούλι, σε άρθρο εις την << Ριβίστα Μιλιτάρε>> εξηγώντας το διατί ηττήθησαν οι συμπατριώτες του κατά τον πόλεμο του ’40 αποκαλύπτει ανάμεσα σε άλλα ότι: << … Όλοι οι μετέσχοντες εις την σύρραξιν αυτήν έφερον ειδικόν διακριτικόν τιμής, διότι επολέμησαν εναντίον  στρατού υψηλής ποιότητος και μαχητικής αξίας παγκοσμίως αναγνωρισθείσης.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..