Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Κραυγή αγωνίας αστυνομικών καταγγέλλουν Ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο. Καταδίωξη ακόμη και τουριστικού λεωφορείου.

Το πρόβλημα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών θέτει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας στον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβαλά. Η ένωση των αστυνομικών υπαλλήλων απέστειλε επιστολή και ζητάει ενίσχυση σε προσωπικό.
Η επιστολή:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Βορείου Έβρου
το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και παρά της συνεχείς παρεμβάσεις της Ένωσής μας δεν έχει δοθεί καμία λύση με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται.
Η μεγάλη μείωση της ενισχυτικής δύναμης τόσο με δαπάνες δημοσίου όσο και χωρίς δαπάνες, είχε ως αποτέλεσμα τα διάφορα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του μεταναστευτικού ζητήματος να βρούνε πρόσφορο έδαφος αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των εισερχόμενων παράνομων μεταναστών.
Παράλληλα η έλλειψη κονδυλίων για την επισκευή των οχημάτων έχει σαν συνέπεια την μείωση των περιπολιών τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στα διάφορα σημεία που έχουν καθοριστεί από τη φυσική ηγεσία καθιστώντας την αστυνόμευση της περιοχής προβληματική.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας για την προμήθεια ειδικών οχημάτων που να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της περιοχής, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε λύση στο πρόβλημα αυτό ενώ και στο πρόβλημα που τέθηκε αναφορικά με τις θερμικές κάμερες επίσης δεν δόθηκε λύση με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο το έργο των συναδέλφων.
Επίσης τους τελευταίους μήνες στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ορεστιάδας κρατούνται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 500 κρατούμενοι με τη φύλαξή τους να ανατίθεται σε ένα σκοπό κρατητηρίου, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης η οργανική δύναμη μειώθηκε από τις 50 οργανικές στις 28 οργανικές θέσεις, ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη υπηρεσία ενισχύει το Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας με προσωπικό για την διαχείριση και φύλαξη των υπό ταυτοποίηση μεταναστών, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο όπου η μία υπηρεσία ενισχύει την άλλη για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης να μην βγάζουν καθόλου περιπολίες.
κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω απαιτείται:
α) Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ
β) Να ανατεθεί η φύλαξη και η διαχείριση των παράνομων μεταναστών του Κ.Υ.Τ είτε σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας όπως ίσχυε στο παρελθόν είτε αν η διαχείριση ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία να αποσπασθεί μόνιμα προσωπικό εκτός Δ.Α Ορεστιάδας όπως συμβαίνει με το Αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται με την ταυτοποίηση.
γ)Να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού που ενισχύει τη Δ.Α Ορεστιάδας είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες καθώς ο αριθμός τις ενισχυτικής δύναμης των 70 Αστυνομικών είναι πολύ μικρός αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και το γεγονός ότι η Δ.Α Ορεστιάδας έχει 60 κενές οργανικές θέσεις και 65 αποσπασμένους σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.
δ) Να καλυφθούν αν όχι όλες, οι περισσότερες οργανικές θέσεις κατά τις έκτακτες μεταθέσεις.
ε)Να δοθεί κάποιο κονδύλιο για την επισκευή των οχημάτων αλλά και των θερμικών καμερών και να δοθούν επιτέλους τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που έχουν ζητηθεί επανειλημμένα από την Ένωσή μας, με έγγραφα που έχουν αποσταλεί.

Καταδίωξη ακόμη και τουριστικού λεωφορείου.
Χωρίς τέλος οι συλλήψεις λαθρομεταναστών προσφύγων και διακινητών στη Θράκη. Όλοι τους περνούν από τον Έβρο, με την αστυνομία να ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις, σε περιπτώσεις που εμπλέκονται διακινητές.

Μέχρι και καταδίωξη λεωφορείου το οποίο μετέφερε λαθρομετανάστες καταγράφηκε στην Εγνατία οδό. Αστυνομικοί εντόπισαν λεωφορείο με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, έκαναν σήμα στάσης στο οδηγό, ο οποίος όμως συνέχισε την πορεία του, μέχρι να εγκαταλείψει το όχημα, το οποίο προσέκρουσε στις μπάρες του δρόμου. Ο 51χρονος οδηγός και ο 24χρονος συνοδηγός προσπάθησαν αν διαφύγουν, όμως συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. Μέσα στο λεωφορείο επέβαινα 10 λαθρομετανάστες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση μεταφοράς εμπλέκεται κι ένας 41χρονος, ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του ως προπομπός.
Σε άλλη περίπτωση δύο Βούλγαροι 25 και 43 ετών, είχαν κρύψει σε χώρο αποσκευών λεωφορείου 17 λαθρομετανάστες.
Οι συλλήψεις όμως των τελευταίων ημερών δε σταματούν, καθώς στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης 25χρονος Πακιστανός μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερα άτομα.
Χθες το απόγευμα αστυνομικοί καταδίωξαν από την Ξάνθη μέχρι και την Καβάλα αυτοκίνητο που οδηγούσε Βούλγαρος. Ο διακινητής μετέφερε έντεκα άτομα,
πέντε Πακιστανούς, τρεις Σύριους και τρεις Σομαλούς.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..