Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Του Γιάννη Ντάσκα 

Bre...Bre...Bre...
Ανησύχησαν λέει και κόπτονται πολύ για το αν θα αναβαθμίσουμε τα πολεμικά μας αεροπλάνα στις ΗΠΑ με
κόστος 1,1 δις ευρώ η και παραπάνω...
Ποιοί ανησύχησαν;
Αυτοί που έτρωγαν και έπιναν με τον Ακη, όταν εκείνος και ο Σημίτης προωθούσαν προγράμματα για εξοπλιστικά, υποβρύχια και Λεοπαρντ του Λιακουνάκου κλπ...

Αυτοί που ήταν γραμμένοι στα ημερολόγια του Ακη, του Σημίτη, που έχτιζαν βίλες στις Γαλλίες και στις Ελβετίες και βρομίζουν με την παρουσία τους τις γερμανικές και ελβετικές λίστες με τα κλεμμένα χρήματα από τα εξοπλιστικά, τα παραϊατρικά, τα παραχρηματιστηριακά κλπ.
Και γνωρίζουν, λέει, λεπτομέρειες για τη συμφωνία στις ΗΠΑ πριν υπογραφεί καν...Τόσο αετοί με πέταλα είναι...

Image result for ΣΥΜΜΟΡΙΑ λευκα κολαρα

Ποιόοοοοοί,; Οι γαλάζιοι και πράσινοι κομματικοί αετοί και γενικά αυτή η παρέα μαθαίνουν και τα κρυφά παρασκήνια αμέσως για τα όσα συμφωνεί αυτή η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ.

Αυτοί οι (πρώην) υπουργοί και φίλοι αυτών των δυο Κομμάτων, τα οποία δανείστηκαν απο τις Τράπεζες και για να καλύψουν τα δάνεια που κατέληξαν σε φιλενάδες και δημοσιογράφους και βίλες, που ρήμαξαν όλες τις Τράπεζες και τις έκλεισαν...

Αυτά τα Κόμματα που έφαγαν τον Εισαγγελέα Πεπόνη όταν τους έβαλε χέρι στα κομματικά ταμεία και στις φιλενάδες και τους δημοσιογράφους φίλους ...

Και όταν κλήθηκαν να απαντήσουν είπαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τον Πεπόνη, δεν ήξεραν καν ότι υπήρχαν στα συρτάρια δικαστών θαμμένες για χρόνια ποινικές διώξεις για Τράπεζες, και το αντικείμενο των διώξεων ήταν πάνω απο ένα δις συνολικά...

"Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε δίωξη από το 2014 για κακουργήματα ύψους 150 εκατομ ευρώ και αν τολμήσετε να γράψετε ότι γνώριζα θα σας πάω στη Δικαιοσύνη" μας διεμήνυσε το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, κορυφαίος υπουργός επί Σαμαρά για τη Συνεταιριστική Λαμίας, στην οποία έθαψαν τις διώξεις για τρία χρόνια...

Αυτοί οι...μπούφοι των πληροφοριών για τις λεηλασίες σε Τράπεζες, νοσοκομεία, ΚΕΕΛΠΝΟ, δημόσια έργα, ΜΜΕ, έγιναν ξαφνικά αετοί με πέταλα για τη συμφωνία των ΗΠΑ...

Αυτά που γράφουμε είναι τόσο αντιευρωπαίκά, όσο η δήλωση που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε βρετανό δημοσιογράφο πριν δυο μήνες και αποκαλύφθηκε τώρα.

Του είχε πει ότι η ελληνική οικονομική κρίση είναι ευρωπαϊκή αποτυχία γιατί αντί να τιμωρήσουν οι Ευρωπαίοι του ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ που έκαναν το πάρτι λεηλασίας της ελληνικής οικονομίας τιμώρησαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΕ μαζί τους...
Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στη Βουλή μια ερώτηση εξαιρετικά αποκαλυπτική για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτή την Εγκληματική Οργάνωση που ανακάλυψε μόλις τώρα η Τράπεζα Ελλάδας.
Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για να διαπιστώσετε πως γίνονται οι νοικοκυραίοι αυτοί και μεγαλομέτοχοι Τραπεζών με συμβούλους δημοσιογράφους μπροστά στους οποίους ...τρέμουν τραπεζίτες και φαρμακοβιομήχανοι μήπως και δεν πάνε το "γράμμα" σωστά στα "κλιμάκια". Διαβάστε την ερώτηση που είναι γραμμένη σαν μια δημοσιογραφική έρευνα για να διαπιστώσετε τι έμαθαν ως και οι εφημερίδες στην Αγγλία αλλά δεν ήεραν οι δικοί μας πρώην υπουργοί του Σαμαρά και του Βενιζέλου και γιαυτό και μόνο δεν θα καταθέσουν ως μάρτυρες:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θέμα : Θαλασσοδάνεια από την Πειραιώς - απομάκρυνση στελεχών

Πριν ένα χρόνο περίπου (12-10-2016) έφερα στη δημοσιότητα (εκπομπή “ΥΠΕΡΒΑΣΗ” CONTRA CHANNEL) ένα colpo grosso στην τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή το γεγονός ότι ένα πακέτο μη εξυπηρετούμενων (κόκκινων) δανείων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ξεπουλήθηκε στο 1/4 της τιμής (300 εκατομ.) στον όμιλο συμφερόντων του εφοπλιστή Λογοθέτη (libra group) ενώ το 1,1 δις αυτού του ποσού αφορούσε ναυτιλιακές εταιρείες.
Ο όμιλος του εν λόγω εφοπλιστή είχε δανειστεί προηγουμένως 200 εκατομ από την Τράπεζα Πειραιώς για να αγοράσει αυτό το πακέτο.
Απίστευτο μεν αληθινό δε...Όμως το ακόμα χειρότερο είναι ότι η εν λόγω Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε ξανά το ίδιο της αυτό το πακέτο από τον Όμιλο, αλλά με καπέλο 300 εκατομμύρια, δηλαδή το επαναγόρασε στην τιμή των 500εκατομ.
Έτσι ο εν λόγω εφοπλιστικός Ομιλος με χρήματα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία κυριολεκτικά του χαρίστηκαν εις υγείαν των ιθαγενών, έλαβε μέρος στην ΑΜΚ της Τράπεζας με 200 εκατομμύρια ευρώ!!!
Το μεγάλο αυτό κόλπο έφερα με σειρά ερωτήσεων στη Βουλή και η τελευταία έχει κατατεθεί μόλις στις 4/10/2017.
Η γνωστή έγκυρη βρετανική εφημερίδα FINANCIAL TIMES αποκάλυψε ότι στο ποσό του 1,2 ευρώ των ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ δανείων περιλαμβάνονται και 80 εκατομ εταιρειών από το χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ποσό 30 εκατομ ευρώ αφορά “δάνεια” στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς. Στην πραγματικότητα δεν ήταν δάνεια, αλλά οι μίζες που πήραν για να μπουν υπογραφές στο προαναφερόμενο colpo grosso της Τράπεζας και του Ομίλου.

Οι Financial Times, αποκαλύπτουν ότι από την αρμόδια Εισαγγελία της Αθήνας διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για απάτη. Συνέπεια της έρευνας είναι τα δέκα (10) εμπλεκόμενα στα δάνεια και τις μίζες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς να έχουν ήδη οδηγηθεί σε αναγκαστικές παραιτήσεις κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017.
Η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο δεν ενημέρωσε, ως όφειλε για όσα συνέβησαν, όχι μόνο δεν έλαβε εγκαίρως τα μέτρα της, αλλά τα στελέχη αυτά φέρονται, παραδόξως, να έλαβαν και τις αποζημιώσεις τους για να έχουν ταμείο να ζουν αυτοί καλά και οι πολίτες χειρότερα.
Ορισμένα από τα κόκκινα αυτά δάνεια φέρονται να μεταφέρθηκαν, από την Τράπεζα Πειραιώς, σε υπεράκτιες εταιρείες (offshore) στην Κύπρο και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, παραβιάζοντας έτσι ευθέως τα capital controls ενώ, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, ο Όμιλος Libra “κούρεψε” κάποια από αυτά και τα πούλησε με έκπτωση 50% στους δανειολήπτες!!!
Επειδή, το πρωτοφανές αυτό τραπεζικό σκάνδαλο, που αποτέλεσε την τελευταία «χρυσή μπίζνα» επί των ημερών διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε αποκαλυφθεί ήδη από την 16/01/2015, μετά από σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsbomb.gr.
Επειδή, οι ερωτήσεις που κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παραμένουν ακόμη αναπάντητες, προφανώς για να συγκαλυφθεί μεταξύ άλλων, ο ύποπτος ρόλος της ΤτΕ του απονήρευτου για τέτοια κόλπα Γιάννη Στουρνάρα, .
Επειδή, το ζήτημα της πώλησης των κόκκινων δανείων, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο πρόβλημα της σκληρής μνημονιακής καθημερινότητας, που βασανίζει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Επειδή, επί του συγκεκριμένου αυτού ζητήματος, παραμένει ακόμη ανοικτός ο δημόσιος διάλογος περί της δυνατότητας, κατά την κοινή λογική, να έχουν το δικαίωμα προτίμησης, οι ίδιοι οι κόκκινοι δανειολήπτες, να εξαγοράζουν τα δάνειά τους από τις ελληνικές τράπεζες, με τους ίδιους όρους που τα αγοράζουν οι κάθε λογής Έλληνες και αλλοδαποί Λογοθέτηδες και, μάλιστα, με μεγαλύτερο όφελος για τις τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο, χωρίς απάτες, προμήθειες, μίζες, παραβίαση capital controls και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο μέγα πρόβλημα των κόκκινων δανείων κάποιοι σκοπίμως προσπαθούν να θολώνουν τα νερά για να κερδοσκοπούν.
Ειδικότερα:


Α) Ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν απαγορεύεται, οι δανειολήπτες, να εξαγοράζουν οι ίδιοι τα κόκκινα δάνειά τους από τις ελληνικές τράπεζες, με τους ίδιους όρους που τα αγοράζουν τα funds,
Β) ο κος Γιούνκερ, απαντώντας σε επιστολή της δικηγόρου κας Αριάδνης Νούκα, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε ποτέ κατά την διαπραγμάτευση το δικαίωμα προτίμησης δανειοληπτών και εγγυητών στην εξαγορά των κόκκινων δανείων τους,
Γ) ο υπουργός κος Γ. Σταθάκης έχει διαψεύσει σχετικά τον κο Γιούνκερ, απορρίπτοντας μάλιστα και την επ’ αυτού τροπολογία του βουλευτή κου Δ. Καμμένου,
Δ) ο υπουργός κος Δ. Παπαδημητρίου διέψευσε προσφάτως τον Γ. Σταθάκη, επιβεβαιώνοντας τον κο Γιουνκερ, αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει το ανωτέρω δικαίωμα των δανειοληπτών και ότι, για τον λόγο αυτό, δεν το έθεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Επειδή, με αυτό τον τρόπο ο ελληνικός λαός μαρτύρησε οικονομικά για να διασώσει τις χρεοκοπημένες από τέτοια κόλπα ελληνικές τράπεζες
Επειδή με αυτά τα κόλπα πριμοδοτούνται κάθε λογής Έλληνες και αλλοδαποί σε τέτοιες συναλλαγές, όπως εν προκειμένω αυτή των Λογοθέτη – Τράπεζας Πειραιώς,
Επειδή και βουλευτές αγνοούν παντελώς το κόλπο αυτό καθώς τα ΜΜΕ δεν βρίσκουν χώρο, λόγω των διαφημίσεων της Τράπεζας να πληροφορήσουν περί των τραπεζικών- δικαστικών εξελίξεων την κοινή γνώμη και κάθε ενδιαφερόμενο.
Με βάση και την από 23/02/2017 έκθεση του Ινστιτούτου Bruegel για τις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες και άλλες προτάσεις που διατυπωθήκαν δημόσια (π.χ. “ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ) τα κόλπα αυτά δεν μπορούν να γίνουν, ούτε θα μπορούσαν φυσικά αν είχε γίνει οριζόντιο κούρεμα των κόκκινων δανείων μέχρι του ποσού των 60 δις ευρώ, δηλαδή στο ύψος των ανωτέρω προβλέψεων των 4 συστημικών τραπεζών.
Εάν είχε γίνει αυτό το κούρεμα θα είχαν ωφεληθεί τράπεζες, δανειολήπτες, καταθέτες, κυβέρνηση και δανειστές, αφού με το οριζόντιο κούρεμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αναγκαία νέα ανακεφαλαιοποίηση, κούρεμα καταθέσεων και δεν θα επέλθει ζημία στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Ταυτόχρονα αποφεύγονται μακροχρόνιες δικαστικές και εξωδικαστικές διαδικασίες, κοινωνικές επιπτώσεις, αναταραχές και, έτσι, πολιτικό κόστος, κερδοσκοπία, μαζικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εξασφαλίζεται επίσης μείωση του ιδιωτικού χρέους που, αλλιώς, θα γίνει πολύ σύντομα δημόσιο, αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προστασία της κτηματαγοράς από την κατάρρευση των τιμών ακινήτων και αύξηση της ρευστότητας, των εσόδων και της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών. 

Κατόπιν όλων αυτών, αλλά και όσων αναφέρονται σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις μου, ερωτάσθε :

1.Τι έχει συμβεί πραγματικά στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, του Ομίλου Λογοθέτη και των στελεχών που συνταξιοδοτήθηκαν; Να καταθέσετε στη Βουλή κάθε σχετικό με τα συμβάντα στην υπόθεση αυτή έγγραφο.
2.Ποιός ήταν ο ρόλος της Τράπεζας Ελλάδας στην υπόθεση; Έχει διαταχτεί έρευνα για πιθανή γνώση η ανάμειξη στελεχών της στο σκάνδαλο αυτό;
3.Στο συγκεκριμένο αυτό σκάνδαλο, περιλαμβάνονται, ναι ή όχι, και κοτεροδάνεια και μετοχοδάνεια του Ανδρέα Βγενόπουλου στην MIG;
4.Προτίθεστε να διερευνήσετε τις πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών; 
5.Προτίθεστε, να νομοθετήσετε το δικαίωμα προτίμησης των κόκκινων δανειοληπτών, να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους από τις ελληνικές τράπεζες, με τους ίδιους όρους που τα αγοράζουν οι κάθε λογής Έλληνες και αλλοδαποί Λογοθέτηδες και, μάλιστα, με μεγαλύτερο όφελος για τις τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο, χωρίς απάτες, προμήθειες, μίζες, παραβίαση capital controls και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, την ώρα μάλιστα που, φαίνεται να μην προβάλλονται σχετικές αντιρρήσεις από τους δανειστές και τον SSM;
6.Προτίθεστε να εξετάσετε την ανωτέρω πρόταση για το οριζόντιο κούρεμα των κόκκινων δανείων μέχρι του ποσού των 60 δις ευρώ, δηλαδή στο ύψος των προβλέψεων των 4 συστημικών τραπεζών, που σχηματίστηκαν με το δημόσιο χρήμα των κρατικών ενισχύσεων με τις οποίες χρεώθηκε δια των μνημονίων ο ελληνικός λαός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..