Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας Από ένα ξύλο φτιάχνουν και το φουρνόφτυαρο και το σκατόφτυαρο.! Χωρίς θάρρος δεν μπορεί να υπάρχει αλήθεια και χωρίς αλήθεια δεν μπορεί να υπάρχει καμιά άλλη αρετή. Οι λύκοι είναι ντυμένοι πρόβατα .

Υποσχέσεις που δεν κρατούνται ,αλλά λένε και αλλά κάνουν, κούφια λόγια με εμφανίσεις λαχανέμπορων (ας με συγχωρήσουν στο Ρέντη   για την ατυχή  παρομοίωση) Την χώρα  κυβερνούν κρατιστές απατεώνες, δηλ. ψεύτες, άχρηστοι, ευθυνόφοβοι..
.. διαπλεκόμενοι πολιτικοί (μαζί με τους ''νταβατζήδες'' τους) και λοιπά κρατικοδίαιτα ''λαμόγια''.Αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου.  'Ένα σάπιο ψευδοκράτος, με παραγραφή, ασυλία-ατιμωρησία για τους διεφθαρμένους πολιτικούς του. Κράτος των ρουσφετιών και της μίζας, της κλεπτοκρατίας και του ''χαβαλέ'

Που κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία η χώρα δέχεται το ένα κτύπημα πίσω από το άλλο. Στην αρχή μας έλεγαν τα φερέφωνα μην πειράζετε τους οικονομικούς μετανάστες έχουν ανάγκη έστω και ένα ποτηράκι ρύζι και κατηγορούσαν όσους έλεγαν  η άρθρωναν αντίρρηση ως φασίστες , οι οικονομικοί μετανάστες πακιστανοί ινδοί  και αλβανοί επί το πλείστον έγιναν σχεδόν το ¼ του πληθυσμού και μετά μας προέκυψαν οι πρόσφυγες και μας έλεγαν τα φερέφωνα ότι προορισμός τους είναι ο βορράς και όχι  η χώρα μας. Σήμερα  ο ανεκδιήγητος αστείος που παριστάνει τον αρχηγό είπε ότι είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος που θα μείνουν πενήντα χιλιάδες  εδώ και θα έχουν βοήθημα από  την Ευρώπη 3 ευρώ την ημέρα για κάθε έναν. Σήμερα λέει αυτά όταν η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα της για τους λαθρο-εισβολείς όπως εκείνοι τους ονομάζουν( στους έλληνες απαγορεύετε να τους λένε έτσι )και δεν βλέπουν και δεν μιλά κανένας ότι εισέρχονται κατά μέσο όρο  1500 την ημέρα, και γενάτε το ερώτημα αυτοί που θα πάνε που θα μείνουν; Θα γυρίσουν στις εμπόλεμες χώρες τους; Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν που θα φιλοξενηθούν όπως χθες συνεδρίασαν στον Πειραιά τι απόφαση πάρθηκε δεν γνωρίζω.
 Η πλειονότητα των προσφυγών είναι Τουρκομάνοι!
Οι Τουρκομάνοι ή Τουρκμένιοι είναι τουρκικό φύλο εγκαταστημένο κυρίως στα κράτη της Κεντρικής Ασίας Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, και στο
βορειοανατολικό Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και το Βόρειο Καύκασο (Περιφέρεια της Σταυρούπολης). Μιλούν την τουρκμενική γλώσσα, η οποία είναι καταχωρημένη ως τμήμα του δυτικού (ογουζικού) κλάδου της οικογένειας των τουρκικών γλωσσών, μαζί με τα Τουρκικά, Αζερμπαϊτζανικά, Κασκάι,Γκαγκαούζ και Σαλάρ.

Η μειονότητά τους, πριν από τον πόλεμο, εκτιμάται ότι αριθμούσε έναν τεράστιο αριθμό. Ήταν από τους πρώτους που πήραν τα όπλα κατά του Άσαντ, προσέτρεξαν για υποστήριξη στην Άγκυρα και συνέπραξαν -για κάποιο καιρό τουλάχιστον- με 10 ταξιαρχίες, με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες του FSA. Μελετητές υποστηρίζουν ότι οι Τουρκομάνοι αποτελούν κρίκο της Τουρκίας με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή την οργάνωση Τζαμπάτ αλ Νούσρα.

Αρχικώς, όλες οι φυλές που δεν αποτελούσαν τμήμα της δυναστικής μυθολογικής παράδοσης των τουρκικών φύλων (για παράδειγμα οι Ουιγούροι, οι Καρλούκοι, οι Καλάχοι και ένας αριθμός άλλων φυλών) ονομάζονταν Τουρκομάνοι. Μόνο αργότερα αυτή η ονομασία πήρε τη μορφή συγκεκριμένου εθνωνύμου. 
Η γλώσσα και εθνικότητα των Τουρκομάνων είχαν επηρεαστεί από τη μετανάστευσή τους στη Δύση


Οι Ελληνες τι κάνουν;
Μούγκα στην στρούγκα ,ποιος νοιάζεται, εμείς έχουμε να πληρώσουμε τον φόρο εισοδήματος ,το χαράτσι, την Τράπεζα άσε μας στην ησυχία μας μην μας στενοχωρείς. Κάτι  ήξερε ο Κωστής Παλαμάς όταν έγραψε:

 Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.


Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..