Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Καταδίκασαν 70χρονο συνταξιούχο για κλοπή ενός κοτόπουλου

Σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί η υπόθεση 70χρονου παππού στη Λάρνακα, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε
πρόστιμο €250 επειδή αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας €6.40 από υπεραγορά στη Λάρνακα για να ταΐσει το διαβητικό εγγονάκι του που πεινούσε.
Ο ηλικιωμένος, εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγονάκι του που βρίσκεται υπό την προστασία του.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το μωρό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλος της υπεραγοράς.

Το συμβάν κάνει το γύρο του διαδικτύου με τον παππού να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης. Αγανακτισμένοι πολίτες μέσω γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την καταδίκη του 70χρονου από το δικαστήριο, το οποίο φαίνεται να εξάντλησε την αυστηρότητά του, και καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε έρθει εις γνώση του, η υπόθεση «κλοπής από συνταξιούχο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ήρθε σε γνώση του ούτε και ζητήθηκε από κανένα η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια στην υπόθεση.

Υπενθυμίζει ότι «καθημερινά ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει αιτήματα αναστολής ποινικών διώξεων και πλείστες είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δίδονται οδηγίες για μη έναρξη ή για αναστολή ποινικών διώξεων για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους στις κατάλληλες περιπτώσεις».

Παρά ταύτα, προστίθεται, «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».


Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει χάρη και θα ζητήσει διαγραφή προστίμου για τον ηλικιωμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..