Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Βοστώνη, ''έρανος γιά την Μυρτώ'', ο επίλογος της πρώτης δίκης

Στο ''ανώτερο Δικαστήριο'' Μασσαχουσέττης (Superior Court, case #17-00195) έκλεισε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου '17, ο πρώτος κύκλος της υπόθεσης ''έρανος γιά την Μυρτώ'', με κατηγορούμενη την FHASNE (''Ομοσπονδία Ελληνικών
Σωματείων Νέας Αγγλίας'', έδρα Βοστώνη). Με δικαστική απόφαση, η Οργάνωση θα δώσει και το υπόλοιπο ποσό του έρανου (45.000 δολ.) γιά τις ανάγκες της κακοποιημένης Μυρτώ. Η πλευρά των κατηγορούμενων (Ομοσπονδία) προσπάθησε να ματαιώσει την δίκη και να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό την παραμονή (Πέμπτη 9 Νοεμβρίου), χωρίς αποτέλεσμα, επειδή η πλευρά των κατήγορων ''δεν τους εμπιστευόταν''.

Η Ομοσπονδία Βοστώνης, με διάφορες προφάσεις γιά 3 χρόνια, αρνιόταν να αποδώσει τα χρήματα του έρανου (130.000 δολ., έγινε στα τέλη 2013), χρήματα δωρητών, Ομογενών κ.ά. στην δικαιούχο Μυρτώ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, αρχές 2017, με μηνύτρια την μητέρα της Μυρτώ και πληρεξούσιό της γιά το νομικό μέρος, τον Γιώργο Γιαλτουρίδη. Η τακτική αυτή της ''καθυστέρησης'', με διάφορες προφάσεις, δηλ. της μη απόδοσης των χρημάτων του έρανου από την Ομοσπονδία στην δικαιούχο, βάναυσα κακοποιημένη Μυρτώ, γιά την οποίαν έγινε ο έρανος, είχε ως αποτέλεσμα η Ομογένεια να αντιληφθεί ότι πρόκειται γιά Οργάνωση με δόλιους, άνομους σκοπούς, που στόχευε στην ''αρπαγή'' των χρημάτων (υπάρχει και προηγούμενο με τα χρήματα γιά πυρόπληκτους στην Ελλάδα, από έρανο της Ομοσπονδίας τον χρόνο 2007, που ακόμα ''αγνοούνται''). Στην Οργάνωση των ''μόνιμων ηλικιωμένων καρεκλοκένταυρων'', που ταλαιπωρούν και διασύρουν την Ομογένεια Βοστώνης, παραμένουν, ως μέλη, ολίγοι ημιαδιαλυμένοι σύλλογοι.
Την υπόθεση με τον έρανο γιά Μυρτώ, είχε αποκαλύψει 2 Ιαν. '14, το ''ΚΑΛΑΜΙ'' (μέσω της ''θυγατρικής'' του έκδοσης, ''Πρωϊνή''). Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' είχε αποκαλύψει και την υπόθεση ''απάτη με έρανο γιά πυρόπληκτους''.

Σύντομα θα αρχίσει -νομικά- το δεύτερο μέρος της υπόθεσης, αφού υπάρχει εμπλοκή με ύποπτες συναλλαγές του ''νοσοκομείου Παίδων'' Βοστώνης (Childrens Hospital), όπου εγχειρίστηκε η Μυρτώ, της Ομοσπονδίας και της φερόμενης ως φιλανθρώπου Βασιλικής (Μπέσσυ) Πάππας, στο οποίο δόθηκαν 50.000 δολ., χρήματα του έρανου, με παράτυπες και παράνομες διαδικασίες. Αργότερα, θα ακολουθήσει και το τρίτο μέρος, με τις αστικές, προσωπικές ευθύνες αξιωματούχων της Οργάνωσης, γιά δικαστικά έξοδα κ.ά.
Υπάρχει και ένα ακόμα μέρος, αυτό με τα εκατομ. δολάρια που διοχετεύτηκαν στο νοσοκομείο από τέλη δεκαετίας '80, με την μεσολάβηση της κ. Πάππα, γιά νοσήλεια εκατοντάδων παιδιών από Ελλάδα επιλεκτικά και ΜΟΝΟ στην Βοστώνη στο ''νοσοκομείο Παίδων'', με υπερκοστολογημένα τιμολόγια (διπλάσια και τριπλάσια του κόστους), που πλήρωνε το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του γεν. προξενείου Βοστώνης. Αλλά με αυτό το ζήτημα, στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα και ''διάφοροι'' στην Βοστώνη (μεταξύ αυτών και δύο πρώην γεν. πρόξενοι), ασχολούνται οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ.

Η άρνηση της διαλυμένης Οργάνωσης των ''ισόβιων προεδροπαραγόντων'', που εναλλάσσονται στις ''καρέκλες'' οι ίδιοι -υποτίθεται ως αντιπρόσωποι συλλόγων- γιά πολλά χρόνια, να πράξει το αυτονόητο με τα χρήματα του έρανου, είχε ως αποτέλεσμα να της στοιχίσει η δικαστική υπόθεση, κοντά 20.000 δολ. Στην όλη δικαστική διαδικασία, αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι η ''ομάδα των εγκάθετων'' που ταλαιπωρεί την Ομοσπονδία γιά χρόνια και διασύρει την Ομογένεια Νέας Αγγλίας, ΔΕΝ ενημέρωνε τα μέλη της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Εθνικός Κήρυξ'', που υπερπροβάλει την διαλυμένη Ομοσπονδία, δεν έγραψε ποτέ ''κουβέντα'' γιά την δικαστική υπόθεση του έρανου γιά Μυρτώ, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..