Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Θρίλερ με το ζευγάρι Τούρκων διπλωματών στην Κομοτηνή

Θρίλερ με τον υποπρόξενο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και την σύζυγό του Ντέρια (υπηρετούσε ως διπλωματική υπάλληλος) οι οποίοι
παραμένουν άφαντοι τις τελευταίες 6 μέρες.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Άγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.

Oπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν. Εντύπωση, ωστόσο προκαλεί σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ότι οι υπηρεσίες του προξενείου δεν ενημέρωσαν άμεσα την Άγκυρα για τη διαφυγή των διπλωματών. Ο Τούρκος διπλωμάτης είχε κληθεί ξαφνικά πριν λίγες μέρες από το υπουργείο Εξωτερικών να επιστρέψει στην Aγκυρα μετά και την πρόσφατη αντικατάσταση του προξένου Αλή Ριζά Ακιντζί στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από τον Μουράτ Ομέρογλου.

Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το ένα τέταρτο των διπλωματών της λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..