Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Νέα offshore «καίει» πρώην πρωθυπουργό!

Ακόμη μία offshore που «καίει» πρώην πρωθυπουργό, αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η «Kontranews».

Διαχειριστής, αυτή τη φορά, εμφανίζεται στενός
συνεργάτης του, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διαθέτουν επαρκή στοιχεία, που τεκμηριώνουν το ξέπλυμα βρόμικου πολιτικού χρήματος από τη συγκεκριμένη παράκτια εταιρία.

Καλά πληροφορημένη πηγή της «Kontranews» διαβεβαιώνει ότι ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore, δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα όπως προκύπτει από τις φορολογικές του δηλώσεις, προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση των μαύρων κεφαλαίων.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα για να «παρκάρει» ποσά από φοροδιαφυγή σε φορολογικούς παραδείσους.

Η μόνη δραστηριότητα που έχει στο ενεργητικό του είναι μία υπαλληλική σχέση με κορυφαίο πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό και πρόκειται για έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές που προφανώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του φόρτωσαν και την συγκεκριμένη offshore.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν διασταυρώσει επίσης, τη μεταφορά ποσών στην offshore του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού από άλλη παράκτια εταιρία, που συνδέεται με συστημική τράπεζα.

Στην περίπτωση, κατά την οποία ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε τα στοιχεία αναγκαστικά θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία ο αχυράνθρωπος επιχειρήσει να καλύψει τον πραγματικό ιδιοκτήτη της offshore, η διασύνδεσή της με άλλη παράκτια εταιρία που διακινούσε μαύρο χρήμα που προερχόταν πιθανότατα από μίζες που χορηγούσαν τραπεζίτες σε πολιτικούς, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..