Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Στο εδώλιο δύο αδέλφια για κλοπή και ζωοκτονία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν στις 8 Φεβρουαρίου 2018, δύο αδέλφια 35 και 39 ετών που είχαν συλληφθεί τον
Μάρτιο του 2013 επ’ αυτοφώρω, να μεταφέρουν δύο θηλυκά γαϊδούρια τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει, ενώ κατηγορούνται και για ζωοκτονία καθώς δίπλα από το σπίτι τους είχαν βρεθεί κομμάτια τεμαχισμένων ζώων!

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στις αρχές του επόμενου μήνα θα καθίσει και 43χρονος που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και μαζί με τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για ζωοκλοπή από κοινού και ζωοκτονία.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων είχε γίνει περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 στην είσοδο του χωριού Πλατάνια από αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου.

Μαζί με τα δύο αδέλφια ήταν και ο 43χρονος και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις δράστες εντόπισαν τα δύο θηλυκά γαϊδούρια στην περιοχή της Λάρδου όπου μετέβησαν και τα αφαίρεσαν από το αγρόκτημα του 33χρονου όπου βρίσκονταν. Τα φόρτωσαν στην καρότσα ι.χ. φορτηγού αυτοκινήτου και αφού τα σκέπασαν με μουσαμά προκειμένου να μην φαίνονται, πήραν το δρόμο της επιστροφής, κινούμενοι από το εσωτερικό του νησιού (Πλατάνια, Διμυλιά κ.α.)

Για κακή τους τύχη όμως στην είσοδο του χωριού Πλατάνια εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου οι οποίοι και σταμάτησαν τους τρεις άνδρες και διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους. Εκεί βρήκαν τις δύο … γαϊδούρες τις οποίες οι δράστες δεν ήξεραν πώς να δικαιολογήσουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι φέρονται να είπαν πως τις μετέφεραν στο σπίτι τους στη πόλη της Ρόδου για να κάνουν … βόλτες!

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί νωρίτερα από την περιοχή της Λάρδου και αναγνωρίστηκαν από τον 33χρονο ιδιοκτήτη τους στον οποίο και τελικά επέστρεψαν.

Σημειώνεται πως η ποινική δίωξη για την ζωοκτονία ασκήθηκε συμπληρωματικά σε βάρος των δύο ανδρών μετά τις καταθέσεις που έδωσαν δύο κάτοικοι Λίνδου οι οποίοι δήλωσαν ότι άγνωστος τους αφαίρεσε (ένα από τον καθένα) τα ζώα τους, μέρος των οποίων βρήκαν τεμαχισμένα στο χώρο δίπλα από το σπίτι των αδελφών στην πόλη της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό της σύλληψης των τριών ανδρών είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα διάθεσης κρέατος γαϊδουριού, το οποίο μάλιστα πήρε και Πανελλήνιες διαστάσεις, με αφορμή την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπό ίδρυση συλλόγου «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επισήμως στοιχεία τέτοια που να επιβεβαιώνουν τη σχετική καταγγελία.

Αντίθετα, τόσο ο τότε αντινομάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου όσο και ο σύλλογος κρεοπωλών Ρόδου δια του προέδρου του κ. Βασίλη Ψυλλάκη είχαν ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε διετέθη κρέας όνων από κρεοπωλεία στους καταναλωτές της Ρόδου, ενώ γίνονται αδιάκοπα έλεγχοι από την κτηνιατρική υπηρεσία.

Παράλληλα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα όσα είχαν δημοσιοποιηθεί περί διάθεσης σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της περιοχής μας κρέας γαϊδουριού.

Σε ότι αφορά τα δύο αδέλφια, μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Όμως δια του συνηγόρου τους κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου προσέφυγαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης τους. Το αίτημά τους αυτό έγινε δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο με βούλευμα του στο τέλος Απριλίου 2013 αποφάσισε την αποφυλάκιση τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..