Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Σώσαμε την Μακεδονία, χάνουμε το Αιγαίο.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Το 1974 από όσους επιστρατεύτηκαν ελάχιστοι πήραν όπλα στα χέρια τους, άνοιγαν τις κάσες με τον εξοπλισμό και έβρισκαν άμμο αντί για όπλα. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, έχουμε βαρύ οπλισμό και θα
τον απαριθμήσω: Έχουμε τεθωρακισμένα με σάπιους θώρακες, τανκς χωρίς βλήματα, τα αγοράσαμε από τους Γερμανούς αλλά χωρίς βλήματα, τα οποία αναγκαστήκαμε να τα αγοράσουμε από το Ισραήλ, αλλά επειδή περιέχουν θειάφι και διαβρώνουν τα κανόνια μετά από 100 βολές αχρηστεύουν τα τανκς. Διαθέτουμε αεροπλάνα τυφλά, όχι από το Α΄Παγκόσμιο τώρα τα πήραμε πριν μερικά χρόνια επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμάνλη. Διαθέτουμε φρεγάτες που με αμμοβολή -απλό καθαρισμό- τους φεύγουν οι λαμαρίνες και πέφτει το μαζούτ στην δεξαμενή, σαν χάρτινες λοιπόν οι φρεγάτες γιατί ξέχασαν να τους κάνουν συντήρηση και να αλλάξουν τους ψευδαργύρους στα ύφαλα. Έχουμε βέβαια και τα πολυδιαφημισμένα υποβρύχια τα οποία έγερναν αλλά τώρα πια δεν γέρνουν. 

Στη διεξαγωγή ανθυποβρυχιακού πολέμου από την Ελλάδα (ο Θεός να βάλει το χέρι του)  τα ελληνικά P-3 Orion είναι καθηλωμένα από το 2009! Για την ιστορία εκείνη την χρονιά, το 2009, προγραμματιζόταν η απόκτηση νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για την επιτήρηση των ελληνικών θαλασσών. Η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε την πολιτική απόφαση να παγώσει αυτό το ύψιστο θέμα Εθνικής Άμυνας. Τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή με κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ όπου το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Τσίπρα, αποφασίζει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έως 5 αεροσκαφών P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού. Μια απευθείας ανάθεση πεντακοσίων (500) εκατομμυρίων δολαρίων με τον "εκσυγχρονισμό" αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών να ολοκληρώνεται σε έξι με επτά χρόνια από σήμερα, όπου αυτά τα αεροσκάφη θα έχουν σαρανταρίσει! Ειλικρινά ελπίζουμε να μην τα χρειαστούμε στο μέσο διάστημα! Η Τουρκία έχει τα ATR 72-600 που τα στέλνει ασυνόδευτα να παραβιάζουν το Ελληνικό FIR και να χλευάζουν τους Έλληνες χειριστές των F-16 που στέλνονται να τα αναχαιτίσουν.

Τελικό συμπέρασμα: Να απευχόμεθα μην συμβεί οτιδήποτε στο Αιγαίο γιατί εκτός από το εθνικό φρόνημα είμαστε άοπλοι. Η 5η Φάλαγγα ήδη έχει ετοιμάσει αυτά που θα ακουστούν μετά: Ήτανε θέλημα Θεού το Αιγαίο να τουρκέψει, Έλα μωρέ τι εισπράτταμε σε φόρους από τα νησιά; Όλο το ΣΔΟΕ έτρεχε. Στη Μύκονο Τούρκοι και Άραβες πηγαίναν και κάναν πάρτυ. Τούρκοι και Άραβες πηγαίνουν τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..