Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ποια ήταν η “χρυσή εποχή” των “μυστικών κονδυλίων”; Ο Κ.Φράγκος γράφει


Μας ζήλεψαν!

Πληροφορήθηκαν στην μακρινή επικράτεια των Παπούα τα της χλίδας που παρέχουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις σε Υπουργούς και Βουλευτές σε αυτοκίνητα και
θέλησαν ν’ ανταγωνισθούν.

Αγόρασαν, εν τω άμα, 40, ναι τεσσαράκοντα, υπερπολυτελείς και υπερσύγχρονες MAZERATI για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κορυφαίους εξουσιαστές.

Έπεται η παραγγελία πεντήκοντα (50) ομοιότυπες για βουλευτές.

Έτσι η Ελλάδα χάνει την παγκόσμια πρωτοτυπία να διαθέτει πολυτελή αυτοκίνητα για βουλευτές. Ακολουθούν οι Παπούα ο μισός πληθυσμός των οποίων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Α PROPOS, που λένε οι Γάλλοι, οι δύο τεθωρακισμένες BMW, κόστους έκαστη 800.000€ που προμηθεύθηκε ο μέγας οικονομολόγος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές της κρίσης, το 2010, τι έγιναν; Ποιος τις χρησιμοποιεί τώρα; Γιατί δεν εκποιήθηκαν; Μα είναι ερωτήσεις που κανείς, αφελέστατα, θα ρωτήσει κάποιος. Και δικαίως…. Ερωτώ δια πολλοστή φορά σε ώτα μη ακουούντων Αριστερών…

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΕΘΑ

Εκεί χαμηλά στον Υμηττό
υπάρχει κάποιο μυστικό (δις)
πολύ μπλεγμένο, ομολογώ
Ασματίδιον (Χατζηδάκης-Σακελάριος)

Μυστικά κονδύλια, απόρρητες δαπάνες επί το ευπρεπέστερον. Ένας χώρος που έγιναν μεγάλα τσιμπούσια στον παρελθόν! Μην τα πυροβολείτε, ανεξέλεγκτα, ελαφρά τη καρδία. Μερικά είναι αναγκαία και απαραίτητα. Πώς να ζητήσεις απόδειξη από έναν άνθρωπο σου που τον στέλνεις να σου φέρει πληροφορίες;
Ο χειρισμός τους χρειάζεται ανθρώπους ευσυνείδητους, έντιμους και πατριώτες. Όχι λωποδύτες, λαμόγια, ακόρεστους, απατεώνες.
Ας κάνω μια αναδρομή, ένα flash-Back όπως το λένε στη Νότια Κυνουρία πατρίδα των εξεχόντων πολιτικών συμπατριωτών μου κ. Ρέππα, Τατούλη, Τσουκάτου, Λαλιώτη κ.α. Επειδή έχω μακράν εμπειρία (1985-1989) σε Υπουργικά Γραφεία δηλώνω ότι την περίοδο αυτή (Χαραλαμπόπουλος και ολίγον κ. Βαρβιτσιώτης) ΔΕΝ υπήρχαν μυστικά κονδύλια στο ΥΕΘΑ. Κάτι λίγα είχαν οι Αρχηγοί, εντελώς απαραίτητα, τα οποία έθεταν, απευθείας υπό τον έλεγχο του Υπουργού. Ήσαν όλοι έντιμοι άνθρωποι και επικρατούσε άκρα διαφάνεια.

Τον κ. Βαρβιτσιώτη διαδέχθηκε ο συχωρεμένος Αρσένης για τον οποίο, στον τομέα, δεν είχε ακουσθεί τίποτα. Μπορεί να μην κατάφερνε να κουμαντάρει το Υπουργείο αλλά δεν υπήρξαν φήμες ή καταγγελίες στον τομέα αυτό.

Ερχόμαστε στο σωτήριο έτος 1996, οπότε την Πρωθυπουργία αναλαμβάνει ο κ. Κ. Σημίτης ο μη ορών, ο μη ακούων, ο μη αντιλαμβανόμενος ΟΥΔΕΝ από το πανηγύρι που γινόταν στο ΥΕΘΑ αλλά και στα άλλα Υπουργεία.

Στο Υπουργείο Άμυνας ο Άκης διορίζει Διευθυντή του Επιτελικού του Γραφείου ένα ταλαντούχο σύντροφο, 100% άνθρωπό του (σήμερα ποιείται διατριβές του στον ΣΥΡΙΖΑ) και στον άλλο πυλώνα (εξοπλισμούς) τον διαβόητο, πλέον, Σμπώκο. Φαίνεται ότι τότε ο κ. Διευθυντής ανακάλυψε την φλέβα των απορρήτων δαπανών.

Παρακολουθήστε από επίσημες πηγές του ΥΠ.ΟΙΚ. τις εξελίξεις. Φορέστε, για καλό και για κακό, μάσκα. Ας αρχίσουμε, σεμνά, από τα έξοδα λειτουργίας του «Ιερού» αυτού Γραφείου και τα ακροβατικά άλματά του.

1997 1,5 δις δρχ.
1998 3,4 δις δρχ.
1999 7,8 δις δρχ.
1999 8,9 δις δρχ. κ.λπ.

Τι κοσμογονικό συνέβη ώστε σε δύο χρόνια τα έξοδα από 3,4 δις δρχ. να σκαρφαλώσουν στα 8,9! Κανένας δεν το είδε. Ούτε Υπουργός, ούτε Πρωθυπουργός. Ας έλθουμε, όμως, στις περιβόητες απόρρητες δαπάνες (ΚΑ 0896).
1997 200 εκ δρχ., 1998 500 εκ δρχ., 1999 893 εκ δρχ.

Ποιοί ευφραίνονταν από τις ΑΔ; Πολλοί, άνθρωποι, “δικοί μας”, περιοδικά, παπαγαλάκια. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ

Πώς γινόταν η δικαιολόγηση.
Τα παρακάτω, αυθεντικά και όχι κατ’ εικασίαν. Ορίζονταν ένας αφοσιωμένος «ημέτερος» Συνταγματάρχης ως Πρόεδρος Ελέγχου και δύο μικρότερου βαθμού Αξιωματικοί ως μέλη. Η Επιτροπή συνερχόταν ανά δίμηνο, “έλεγχε” τα δικαιολογητικά και συνέτασσε πρακτικό με το οποίο παρεχόταν η διαβεβαίωση ότι έγινε λεπτομερής έλεγχος, εν συνεχεία καταστροφή των «απορρήτων» δικαιολογητικών (αέρα κοπανιστού) και κατέληγε: Το ποσόν των 80 εκ. δρχ. καταλογίζεται στον ΚΑ 0890 για το δίμηνο… Υπογραφές. Όμορφος κόσμος. Ο κ. Πρόεδρος αμειβόταν με τη διαχείριση κάποιου άλλου ΚΑ π.χ. της Συντήρησης Κτιρίων!

Υπήρξε έλεγχος;
ΟΥΔΕΙΣ. Ούτε από τον Πρωθυπουργό ή ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Μεϊμαράκης – Καραμανλής). Απολύτως ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ – OMERTA κατά Πάγκαλο.

Στις 9 Μάη 2000 δημοσίευσα στο Περιοδικό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Διευθυντής ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος) με το οποίο συνεργαζόμουν ολοσέλιδη έρευνα – καταγγελία με τίτλο: Τι πληρώνουμε για την Άμυνα. Όπου και περιγράφω λεπτομερώς τα παραπάνω. ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Το τι γίνεται σήμερα, δεν γνωρίζω. Ορθώς επιμένει ο κ. Κοτζιάς ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι από τη Βουλή.

Μεγαλειώδης τελετή στην Ακαδημία.
Προς τιμήν της Σχολής Ευελπίδων που εορτάζει τα 190 χρόνια από την ίδρυσή της (1828) παρέστησαν οι ΑΝΥΕΘΑ και όλη η Στρατιωτική Ηγεσία.
Το «κλου» της βραδιάς ήταν τα τραγούδια από την χορωδία της ΣΣΕ με πρωταγωνιστές τις υπέροχες φωνές της Ευέλπιδος ΙΙΙ, της Βασιλικής Παπαδοπούλου και της Ιορδάνας Βελλίδη IV. Συγχαρητήρια στσην ΣΣΕ. Χιλιόχρονη.
Παιδιά, όποια κι’ αν είσθε.
Προσέξτε μη σας σφυρίξουν. Το παραξηλώνετε.
Δύο, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ανέφεραν ότι βρέθηκαν «ύποπτα» χρήματα της NOVARTIS σε κοινό λογαριασμό της τ. Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου και του συζύγου της στρατιωτικού γιατρού.
Ποίο ήταν το «φοβερό» ανακαλυφθέν ποσόν, σε κατάθεση του 2009; Χίλια, ναι, 1000€ για ομαδική ερευνητική εργασία στην οποία συμμετείχε ο σύζυγός της! Miracolo, miracolo!
Απλά σημειώνω ότι η διακεκριμένη δικαστικός κ. Ελένη Ράϊκου υπήρξε ο Φαντομάς των πάσης φύσεως παρανομούντων, παραιτήθηκε της θέσεως το 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και εμπόδια στην έρευνα της για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις. Τα δε επίλεκτα στελέχη της ομάδας της, εξέχοντες νέοι δικαστές, τράβηξαν «άλλος για Χίο κι’ άλλος για Μυτιλήνη».

Υ.Γ. Eίχα, ήδη, γράψει το παραπάνω σχόλιο όταν εκδηλώθηκε η δίκαιη οργή της κ. Ελένης Ράικου που φωτογραφίζει – έστω κι αν δεν κατονομάζει – κυβερνητικό παράγοντα που κινεί τα νήματα τον οποίο ονομάζει Ρασπούτιν (“ΝΕΑ” 22 Οκτωβρίου 18)
Ο περι ου ο λόγος κύριος είναι γνωστός στους περιοικούντας την Δικαιοσύνη. Θα προσθέσω μόνο το εξής: Κύριε Τσίπρα θα πληρώσεις σίγουρα την “παρα φύσει” συνεργασία σου με τον Κ. Καραμανλή. Κάποιος σε παρέσυρε, ενώ ήσουν “αμελέτητος” για πρόσωπα και πράγματα.Viva Pollakis!
Μετά τρία (3) χρόνια, τρείς (3) μήνες και τρείς (3) ημέρες ο σύντροφος Πολάκης έβγαλε στον αέρα διαγωνισμό προμήθειας 120 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ). Τον φάκελλο, πανέτοιμο, παρέλαβε από τον κ. Κουρουπλή, ο οποίος τον παρέλαβε από τον Βορίδη…. Πάσα, στην πάσα. Κάλλιο αργά.

Υπεβλήθησαν δύο προσφορές και οι διαδικασίες προχωρούσαν προς κατακύρωση, της καλλίτερης προσφοράς, φυσικά, αλλά ύποπτα πρόσωπα, παρακεντέδες που ποιούν τις διατριβές τους σε όλα τα υπουργεία, επιχειρούν να τον ακυρώσουν για να επαναληφθεί για λόγους που αυτοί γνωρίζουν. Αν γίνει αυτό κ. Αναπληρωτά Υπουργέ Υγείας, κ. Πολάκη, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί από την προσεχή Κυβέρνηση. Τα λεφτά ΕΣΠΑ πιθανόν να χαθούν, και τα ασθενοφόρα πιθανό να παραληφθούν περί το 2025!

Το νου σου σύντροφε Πολάκη και δείξε εδώ, που χρειάζεται, την κρητική μαγκιά σου.
A propos, που λένε οι Γάλλοι, αλλά και οι γαλλόφωνοι συμπατριώτες μου της Α. Μαντινείας, έγινε μια δωρεά από το ΤΑΡ (Διακρατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου) τριάντα ασθενοφόρων για την Β. Ελλάδα, αποκλειστικά. Έγινε διαγωνισμός, ανακηρύχθηκε μειοδότης και την 22 Ιανουαρίου 2018 έγινε στη Θεσσαλονίκη εορτή, μετά αρτοκλασίας, και ευλογιών ιερέων, η τελετή παραλαβής. Αμέσως μετά την τελετή δόθηκαν δύο (2) οχήματα για δοκιμαστική χρήση τα οποία όμως παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα. Πέρασαν εννέα (9) μήνες, τα προβλήματα δεν επιλύονται και η παραλαβή δεν γίνεται γιατί τα οχήματα δεν πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές. Τι γίνεται εδώ κ. Πολάκη; Δεν πρέπει να επέμβετε; Μην αργοπορείτε…Άσπρες, κόκκινες, κίτρινες, μπλε οι φρεγάτες στο Αιγαίο δεν με παίρνετε καλέ…
Πείραξα λίγο ένα ωραίο τραγουδάκι του Μούτση με την αλησμόνητη Βίκυ Μοσχολιού.
Ναυτικό Σαλόνι Δευτ.–Τριτ.–Τετ. στο Παρίσι όπου θα ποιήσουν επίσκεψη αβροφροσύνης όλη η Ναυτική Ηγεσία: Καμμένος, Ναύαρχος Αποστολάκης (Α/ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ν. Τσούνης (Α/ΓΕΝ), Ναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης / Γεν. Διευθ. ΓΔΑΕΕ και παράγοντας του ΣΕΚΠΥ. Πάνε να δουν τι θα γίνει με τις γαλλικές φρεγάτες που όλο μας τις δίνουν και όλο το αναβάλλουν οι Γάλλοι. Το θέμα έχει ξεπεράσει τα όρια αναμονής.
Από την Ελλάδα εκθέτει η SUNLIGHT. Ίσως και άλλοι, αλλά δεν μας ενημέρωσαν. Τα άλλοτε κραταιά Ελληνικά Ναυπηγεία λάμπουν δια της απουσίας τους. Τα διέλυσαν πολιτικοί, συνδικαλιστές και αρπαχτές.

Ο κ. Καμμένος συνεργάσθηκε με την ομόλογό του ΥΕΘΑ Γαλλίας κ. Florence Parly και για το μεγάλο πρόβλημα των Μ 2000 και του εξοπλισμού τους. Τα έθαψαν κι αυτά οι κυβερνήσεις των ΓιωργοΑντωνοΜπενηδων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..