Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Ενας 78χρονος ομολόγησε περισσότερες από 90 δολοφονίες

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Ενας 78χρονος άνδρας, που κρατείται σε φυλακές του Τέξας για τρεις ανθρωποκτονίες, έχει ομολογήσει ότι πραγματοποίησε περισσότερες από 90 δολοφονίες σε ένα διάστημα περίπου μισού αιώνα.

Πρόκειται για τον Σάμιουελ Λιτλ (Samuel Little) ο οποίος έχει δώσει λεπτομέρειες στις Αρχές για αυτές
τις δολοφονίες που αφορούν κατά βάσιν γυναίκες τις οποίες έβρισκε σε διάφορα μπαρ ή στο δρόμο και αφού τις έβαζε στο αυτοκίνητό του τις στραγγάλιζε στο πίσω κάθισμα.

Οι Αρχές λένε ότι έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη σχέση του Λιτλ με τουλάχιστον 30 από αυτές τις δολοφονίες αλλά δεν έχουν πολλούς λόγους να μην πιστεύουν την ομολογία του που αφορά τους υπόλοιπους φόνους.

«Μέχρι τη στιγμή που θα τελειώσουμε, πιστεύουμε ότι ο Λιτλ θα επιβεβαιωθεί ως ένας από τους πιο παραγωγικούς κατά συρροή δολοφόνους στην αμερικανική ιστορία», δήλωσε ο Μπόμπι Μπλαντ, δικηγόρος της κομητείας Ector του Τέξας, όπου κρατείται ο Λιτλ αφότου ένα Σώμα ενόρκων τον έκρινε ένοχο για μια δολοφονία του 1994.

Ο Γκάρι Ρίτζγουεϊ (Gary Ridgway), ο δολοφόνος του Πράσινου Ποταμού, καταδικάστηκε για 49 δολοφονίες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός καταδικαστικών αποφάσεων για δολοφονίες ενός Αμερικανού κατά συρροή δολοφόνου.

Το πώς ένας κατά συρροή δολοφόνος μπορούσε να σκοτώνει για χρόνια χωρίς κανείς να έχει παρατηρήσει κάτι, μοιάζει περίπλοκο. Αλλά ακόμη και τα πιο αποτελεσματικά αστυνομικά τμήματα επιλύουν μόνο τα τρία τέταρτα των ανθρωποκτονιών, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες δολοφόνοι ξεφεύγουν κάθε χρόνο από τα δίχτυα του νόμου.

Επίσης, οι δολοφονίες του Λιτλ φέρεται πως έχουν λάβει χώρα σε ένα ευρύ φάσμα κομητειών και πολιτειών. Πολλές από τις γυναίκες που πιστεύεται ότι σκότωσε ο Λιτλ ήταν φτωχές και εθισμένες στα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή και τα δύο – πρόκειται για κατηγορία ανθρώπων που συχνά δεν αναφέρονται ότι έχουν εξαφανιστεί για εβδομάδες.

Ηταν στοιχεία DNA που συλλέχθηκαν επί σειρά ετών στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης που συνέδεσαν αρχικά τον Λιτλ με αρκετές γυναίκες που είχαν σκοτωθεί. Στη συνέχεια, φέτος, ένας Texas Ranger με το όνομα Τζέιμς Χόλαντ επισκέφθηκε τον Λιτλ σε φυλακή του Λος Αντζελες και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ανέφεραν οι Αρχές

Οι ιστορίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη, με αποτέλεσμα ο Λιτλ να μεταφερθεί στο Τέξας και να δέχεται επισκέψεις από ερευνητές που έψαχναν στοιχεία για παλιές δολοφονίες.

Μέρος της διάθεσης του Λιτλ να μιλήσει τώρα, λένε οι ερευνητές, είναι ότι φαίνεται να προτιμά τη φυλακή της κομητείας Ector από το θορυβώδες, συχνά χαοτικό περιβάλλον της φυλακής του Λος Αντζελες.

Οι ερευνητές που του έχουν μιλήσει λένε ότι φαίνεται επίσης να απολαμβάνει την προσοχή που δέχεται, καθώς αναφέρει λεπτομέρειες που θα γνώριζε μόνο ένας δολοφόνος.
Οι αξιωματούχοι του Τέξας δήλωσαν ότι ο Λιτλ δεν θα ήταν διαθέσιμος για συνέντευξη που θα αφορούσε αυτό το άρθρο και ένας συνήγορος που τον εκπροσώπησε πρόσφατα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..