Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ!!!!Ανάξιοι ευνούχοιΟ Χριστός έδιωξε τους εμπόρους από τον Ναό με τις κλωτσιές και αυτοί έβαλαν ράσα και ξαναμπήκαν. 
Ο Πατριάρχης Γεννάδιος το 1453 ΄προέτρεπε τους χριστιανούς να
μην αντισταθούν στους Τούρκους λέγοντας :Το ήτανε θέλημα Θεού η Πόλι να τουρκέψει. 
Εδώ  και σαράντα χρόνια το μόνον που  θυμούνται οι Έλληνες από τις πράξεις των Δεσποτάδων είναι οι πράξεις του αγίου Πρεβέζης ο τεμαχισμός και η πώληση λειψάνων αγίου τον άγιο αττικής τον κολομπαρά με το δισεκατομμύριο το οποίο το είχε για τα γεράματα του και τόσα άλλα σκάνδαλα…..
Να θυμίσουμε στο σημερινό παπαδαριό χριστέμπορους ,τους Ιεράρχες που έμειναν Αθάνατοι στην καρδιά των Ελλήνων.


Ο επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης (16 Ιουνίου 1866 - 11 Φεβρουαρίου 1935) ήταν Μητροπολίτης Καστοριάς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και του Ποντιακού Ελληνισμού, αργότερα, οργανώνοντας αντιανταρτικά σώματα με ντόπιους οπλαρχηγούς με συνέπεια να αναδειχθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές των Αγώνων εκείνων. Οι υπηρεσίες του τόσο προς το Έθνος όσο και προς την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξαν ανεκτίμητες.

Ο Χρυσόστομος Καλαφάτης (8 Ιανουαρίου 1867, Τρίγλια Μικράς Ασίας - 27 Αυγούστου 1922, Σμύρνη) ήταν Έλληνας Μικρασιάτης θεολόγος και ιεράρχης καθώς και τελευταίος Μητροπολίτης Σμύρνης. Την περίδο 1902-1910 διετέλεσε Μητροπολίτης Δράμας με σημαντική δράση στον Μακεδονικό Αγώνα. Από το 1910 έως και τον μαρτυρικό του θάνατο διετέλεσε Μητροπολίτης Σμύρνης.

Παρά τις προτάσεις που του έγιναν να αποχωρήσει ασφαλής από τη Σμύρνη καθώς το μέτωπο κατέρρεε, ο Χρυσόστομος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του. Ένας Τούρκος αξιωματικός μετέβη μαζί με δυο στρατιώτες στα γραφεία της Μητρόπολης και τον οδήγησε στον Νουρεδίν Πασά, τον Τούρκο Αρχιστράτηγο, ο οποίος παρέδωσε τον Μητροπολίτη στον όχλο από τον οποίο βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις 27 Αυγούστου 1922.
Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ με στίχους  δίδει τον ορισμό του Ανίκανου.
Ανάξιος όποιος δεν μπορεί μες τον σεισμό τον χαλασμό κάστρο την γνώμη του να στήσει .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..