Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Αθώοι όλοι!Οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν για Καλογερόπουλο- και Σιδέρη έπεσαν στο κενό Στην χώρα της μίζας, ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας..Του Άρη Σπίνου

Οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν αφορούσαν απιστία περί την υπηρεσία και ηθική αυτουργία σ’ αυτήν. Στο εδώλιο καθίσαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Πρόκειται για τον Αριστείδη Καλογερόπουλο και τον δικηγόρο Πολύκαρπο Αδαμίδη. Ο Καλογερόπουλος, υπήρξε, από την πρώτη
στιγμή της πολιτικής καριέρας του Αβραμόπουλου, δεξί του χέρι και έχει διατελέσει αξιωματούχος σε κυβερνητικές θέσεις, όλων των υπουργείων όπου ήταν υπουργός ο σημερινός επίτροπος, ενώ ο δικηγόρος Αδαμίδης ήταν και είναι στο έμπιστο και στενό περιβάλλον του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή. Το 2009, διοικήτρια του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» ήταν η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη.
Μια νεαρή υπάλληλος του υπουργείου Υγείας που δεν παρέμεινε ούτε μία μέρα χωρίς θέση διοικήτριας νοσοκομείου, αφού ορίστηκε επικεφαλής σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, αξιοποιώντας  στο έπακρο την καλή σχέση που είχε με τον πανίσχυρο υπουργό εκείνη την περίοδο Γιάννη Βαληνάκη.υπουργός υγείας όλο το ανωτέρω διάστημα ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Γενικός γραμματέας στο υπουργείο ο Καλογερόπουλος. Νομικός σύμβουλος του υπουργού ο Πολύκαρπος Αδαμίδης.  Η διοίκηση του νοσοκομείου Φλέμινγκ, η Σιδέρη δηλαδή, ανέθεσε στην τεχνική εταιρεία «Εlement», του εργολάβου Ματθαίου Διδάγγελου, την ανακαίνιση ενός κτηρίου του νοσοκομείου. Όπως προκύπτει από τις εργολαβίες της ΔΕΠΑΝΟΜ, η εταιρεία του Διδάγγελου επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε πάρει πολλά έργα σε διάφορα νοσοκομεία.
Όταν άλλαξε η διοίκηση του νοσοκομείου, με την αλλαγή της κυβέρνησης, διαπιστώθηκε ότι το έργο που είχε αναλάβει ο Διδάγγελος ήταν υπερκοστολογημένο κατά 40%, γεμάτο ατέλειες και επίσης εκτελέστηκε χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του νοσοκομείου που το νομιμοποιούσαν. Ο νέος διοικητής, κήρυξε έκπτωτο τον Διδάγγελο και έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία διαφθοράς. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει στην διάθεση του το edolio5.blogspot.com και οδήγησε στην αμετάκλητη παραπομπή για κακουργήματα τους κατηγορουμένους προέκυψαν τα εξής.Το 2011 οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ, ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή διαπιστώνοντας όπως αναφέρουν στην έκθεση τους, που βρίσκεται στην δικογραφία, ότι το επίδικο έργο που ανέλαβε ο Διδάγγελος «έσπασε» σε 24
£μικρότερα έργα προκειμένου να μπορούν να δοθούν απευθείας αναθέσεις ενώ το έργο ήταν ενιαίο και θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Όπως φάνηκε η Γεωργία Σιδέρη στην υπόθεση αυτή ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος. Όταν της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος  την έθεσε σε αργία. Στην απολογία της η Σιδέρη, στην ανακρίτρια Κατσιβέλη, ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο εργολάβο τον επέλεξε ύστερα από αφόρητες πιέσεις που της είχαν ασκήσει οι στενοί συνεργάτες του Αβραμόπουλου, Αριστείδης Καλογερόπουλος και Πολύκαρπος Αδαμίδης. Η Σιδέρη έφυγε από το γραφείο της ανακρίτριας με περιοριστικό όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης προκειμένου να μην προφυλακιστεί. Η κατάθεση της όμως ήταν αρκετή για να καταστήσει κατηγορουμένους τους δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού.Λίγο αργότερα όμως η πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου δίνει και δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση βγάζοντας από το «κάδρο» των πιέσεων που δέχτηκε, τον Καλογερόπουλο, καταδεικνύοντας μόνο ως εντολέα της επιλογής του εργολάβου, τον Αδαμίδη. Φυσικά και οι δύο συνεργάτες του Αβραμόπουλου αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη με την υπόθεση. Ο Καλογερόπουλος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καν την Σιδέρη και τον Διδάγγελο.Σήμερα δώθηκε ο επίλογος αυτής της πολύχρονης δικαστικής περιπέτειας.Όλοι ανακηρύχθησαν αθώοι.Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραγραφή των αδικημάτων αφού κακώς είχαν χαρακτηριστεί κακουργήματα,τα αδικήματα ανεξάρτητα απο την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα.Η Γεωργία Σιδέρη εμφανώς συγκινημένη μίλησε για έναν Γολγοθά που έζησε επί 7 χρόνια.Τώρα δικαιωμένη θα επιστρέψει στην υπερεσία της στο υπουργείο υγείας  με το κεφάλι ψηλά,όπως είπε..


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..