Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Ο Καρκίνος θα θερίσει τα επόμενα χρόνια εμείς τον σπείραμε .

«Το κλοφέν, ή διαφορετικά PCB’S, είναι μία τοξική ουσία μη πτητική, που δεν εξατμίζεται και δεν εξαερώνεται γρήγορα, δηλαδή, και έτσι συγκεντρώνεται σε ιζήματα και διεισδύει στην
τροφική αλυσίδα.
Το 1977 απαγορεύθηκε η παραγωγή του σε ΗΠΑ και Βρετανία, όμως ποσότητες αυτής διαρρέουν και σήμερα στο περιβάλλον είτε από ατυχήματα είτε από την εξάτμιση και την καύση επικίνδυνων απορριμμάτων στις παράνομες χωματερές. 
Η απορρόφησή του από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται μέσω της πέψης, του δέρματος και της εισπνοής. 
Οι συνέπειές του στο οικοσύστημα και στον άνθρωπο είναι μείωση της φωτοσύνθεσης στο φυτοπλαγκτόν, αυξημένη θνησιμότητα σε ανώτερους θαλάσσιους οργανισμούς, στειρότητα σε θαλάσσιους και χερσαίους οργανισμούς, δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, καρκίνο του μαστού και προβλήματα ανάπτυξης σε παιδιά καρκινογενέσεις, τερατογεννέσεις, αλλά και ανεπανόρθωτες βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου που θα έρθει σε επαφή με αυτό.
Συνολικά εκτιμάται ότι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι PCB’S έχουν διαρρεύσει στο περιβάλλον.  

Χιλιάδες «βόμβες» κλοφέν  απειλούν την Ελλάδα, όπου εκτός από τους υποσταθμούς της ΔΕΗ υπάρχουν επικίνδυνοι μετασχηματιστές σε υπόγεια δημόσιων κτιρίων και νοσοκομείων αλλά και σε ιδιωτικά ακίνητα, επιχειρήσεις και εργοστάσια. 
Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί από το 1990 η αγορά και χρήση νέων συσκευών που περιέχουν κλοφέν, ενώ για τις ήδη υπάρχουσες συσκευές προβλέπεται η καταστροφή τους, μετά το τέλος της ωφέλιμης περιόδου τους. 

Οι συμπαθείς  ρομά και οι Πακιστανοί τα τελευταία 10 χρόνια έχουν επιδοθεί στην κλοπή χαλκού των μετασχηματιστών της ΔΕΗ με συνέπεια όλο το κλοφέν που εμπεριέχεται να διαχύνετε στο έδαφος και να μολύνετε ο υδροφόρος ορίζοντας.

Μην ξεχνάμε και τα ατυχήματα όπως αυτό το μεγάλο που είχε γίνει που βαρέλια με κλοφέν λόγω παλαιότητάς ( σκουριασμένα ) είχαν διαρρεύσει το περιεχόμενο τους  στην γενέθλια γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..