Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Η φυλλάδα του ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ που παραπληροφορεί Εσκεμμένα ;

Ο Υφυπουργός του απόδημου Ελληνισμού τι συμφέροντα σκοτεινά εξυπηρετεί διαστρεβλώνοντας  τα γεγονότα ή δεν ετέθει  υπ’ όψιν του το κατάπτυστο άρθρο; Διαβάστε τις Δυο απόψεις και κρίνετε.     
Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ειρηναίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», αρνείται να
παραλάβει τα απαραίτητα διπλωματικά έγγραφα, τα οποία έχει έτοιμα η αρμόδια ελληνική Προξενική Αρχή, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Η παράδοση των εγγράφων, σημειώνεται, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συναίνεση του ενδιαφερόμενου. Οι δε αρμόδιοι της Προξενικής Αρχής της Ελλάδας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Ε.Κ.», έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα τον πρώην Πατριάρχη σχετικά.Υπενθυμίζεται ότι επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για το εν λόγω ζήτημα με τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Μακαριότατος, σε απάντηση τής από 24 Ιουλίου επιστολής του Πατριάρχη Θεοφίλου, παρακαλούσε για την κατανόησή του και εξέφραζε την συγγνώμη του διότι «διέλαθε της σκέψεως εν τω κυκεώνι των προβλημάτων» να ζητηθεί η άδεια του Πατριαρχείου προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τον αδελφό μας Ειρηναίο για την περίθαλψη της υγείας του.

Στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει, μάλιστα, ότι το ενδιαφέρον για την υγεία του σεβαστού προκατόχου του Πατριάρχη παραμένει αδιάπτωτο και, γι’ αυτό το λόγο, η ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εμμένει στην προθυμία της να πράξει οτιδήποτε απαιτούν οι παρούσες ανάγκες για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος.Υπενθυμίζεται δε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Παρασκευή 9 Αυγούστου δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος υπογράμμισε στον Μακαριότατο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου κινούνται γοργά για τη διάθεση των απαραίτητων διπλωματικών εγγράφων στον Ειρηναίο, ώστε να μπορέσει να έλθει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν.

Ποιος είναι ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος Α’ (κατά κόσμον Εμμανουήλ Σκοπελίτης), γεννήθηκε στις 17 Απρίλιου του 1939 στη Σάμο.

Το 1953 πήγε στα Ιεροσόλυμα και επί χρόνια υπηρέτησε ως έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Το 1959 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος – αρχιμανδρίτης το 1965.
Στις 29/3/1981 εξελέγη Μητροπολίτης Ιεραπόλεως. Από το 1979-2001 διετέλεσε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.Υστερα από τον θάνατο του Πατριάρχη Διόδωρου ακολούθησε ένα κενό οκτώ μηνών, ανέφερε η Wikipedia και πρόσθετε: Ο Ειρηναίος εξελέγη τελικά Πατριάρχης Ιεροσολύμων στις 13 Αυγούστου 2001 με 7 ψήφους σε σύνολο 17.

Λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε στις 6 Μαΐου 2005, ενώ ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί.

Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε τον Θρόνο σε χηρεία.

Καθώς ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών.

Κατόπιν αυτού (έως τις 25 Ιουλίου 2019) αποκαλείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μοναχός Ειρηναίος.

Το κράτος του Ισραήλ συνέχιζε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο Πατριάρχη μέχρι το Δεκέμβριο του 2007.

Επιστολή Κούγια για τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο
Τι ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου και ποιους καταγγέλλει
ΕΛΛΑΔΑ15:30 • 12/08/2019
Επιστολή Κούγια για τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο
6προσθήκη στα αγαπημένα   
Την άμεση και νομική παρέμβαση του υπουργού και του υφυπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αναπληρωτή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριου Δασούλα και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη ζητεί ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή που τους απευθύνει, ο πρώην Πατριάρχης είναι εδώ και δεκαπενταετίας έγκλειστος σε κελί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μετά την εκθρόνιση του, ενώ δεν μπορεί να έρθει σε επαφή ούτε με τον συνήγορό του.

«Λόγω αυτής της σωματικής ταλαιπωρίας του, της υποσιτίσεως του και του προκεχωρημένου της ηλικίας του, είναι πλέον 79 ετών, η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί ακραία και ήδη πάσχει από βαρύτατη λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο ίδιος ευρίσκεται σε επίπεδο απώλειας της συνειδήσεως με ορισμένα φωτεινά διαλείμματα. Η οικογένειά του και οι συνεργάτες του, των πατριαρχικών του υποχρεώσεων  προ της εκθρονίσεώς του, έχουν έρθει σε επαφή​ ​τόσο με ​το Τζάνειο Νοσοκομείο, όσο και με εξειδικευμένους ιατρούς, ώστε ο ακραία, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ταλαιπωρημένος Πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να νοσηλευτεί, και αν είναι δυνατόν, να αποκατασταθεί η υγεία του, γεγονός αβέβαιον» συνεχίζει ο γνωστός δικηγόρος.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κούγιας, «ενώ είναι αυτή η κατάσταση της υγείας του Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, το Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα μια προξενική υπάλληλος, η οποία ονομάζεται Αικατερίνη Δήμα, θέλω να πιστεύω εν αγνοία του Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Σοφιανόπουλου, τον επισκέπτεται καθημερινά τουλάχιστον, κάνοντάς του τις ίδιες ερωτήσεις, υποβάλλοντας τον σε μια ακραία δοκιμασία, λόγω της υγείας του, προβάλλοντας στους οικείους του την κωμική δικαιολογία ότι εάν δεν έχει τη ρητή συναίνεση του ίδιου, δεν μπορεί να του παραδώσει το διαβατήριο του, το οποίο παράνομα κατακρατεί, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Επικοινώνησα προσωπικώς με την κα. Αικατερίνη Δήμα, η οποία μόλις άκουσε το ονοματεπώνυμο μου και τον λόγο για τον οποίο της τηλεφώνησα ( η επικοινωνία προκύπτει από τις εξερχόμενες κλήσεις του κινητού μου τηλεφώνου) ξαφνικά άρχισε να υποκρίνεται ότι δήθεν δεν με ακούει καλά, αρχικά, και ακολούθως ότι δεν με ακούει σχεδόν καθόλου και να επικοινωνήσω πάλι μαζί της. Από εκείνη την ημέρα, την Παρασκευή 09.08.2019, η κα. Αικατερίνη Δήμα δεν απαντά στις κλήσεις μου στο κινητό της τηλέφωνο, και παρά τις προσπάθειές μου, το ίδιο συμβαίνει και στις κλήσεις που έχω κάνει στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Προξενείου, όπου ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε να μου δώσει το ονοματεπώνυμο του, ενώ απαντά στην κλήση, μόλις ακούει το όνομά μου, μου λέει ότι δεν είναι καλή η επικοινωνία μας και να καλέσω πάλι και στην συνέχεια δεν απαντά στην κλήση μου».

Σύμφωνα με τη νομική κρίση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του πρώην Πατριάρχη, «οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, με τους οποίους επικοινώνησα (οι ημέρες και οι ώρες προκύπτουν από τις εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο), διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού αδικαιολόγητα  αφενός​ μεν δεν παραδίδουν το διαβατήριο στον Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο​ και ​ αφετέρου δεν μου δίδουν μια επαρκή εξήγηση για τους λόγους που συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο».

«Επειδή είστε αποκλειστικά αρμόδιοι να διασώσετε τη ζωή του Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συγχρόνως να πράξετε τα δέοντα εις βάρος αυτών των προξενικών υπαλλήλων ζητώ την άμεση και νομική παρέμβασή σας» καταλήγει η επιστολή.
newsbeast.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..