Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

ΗΠΑ: Φορολογικές βρωμιές στην Αρχιεπισκοπή;;;Ελληνισμός-Ομογένεια ΗΠΑ και η ''εκκλησιαστική μαφία''

Ελληνισμός-Ομογένεια ΗΠΑ και η ''εκκλησιαστική μαφία''
Πως τα αδίστακτα ρασοφόρα αρπακτικά, κατάστρεψαν τον Ελληνισμό στην Αμερική και εξευτέλισαν την Εκκλησία του.
Για πρώτη φορά στην -κοντά 100 χρόνια- ιστορία της η ''εμπορική
επιχείρηση'' Αρχιεπισκοπή Αμερικής, απειλεί, μέσω του αντιπρόεδρου του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου (Κατσιματίδης), με ''αγωγές'' ΜΜΕ που της κάνουν έλεγχο και κριτική. Και ο ''άνθρωπος της Τουρκίας'' που υποδύεται τον αρχιεπίσκοπο, αντί να διώξει το βρώμικο κατεστημένο που ευτέλισε την Εκκλησία, παρακολουθεί αδιάφορος, ''απολαμβάνοντας'' την ερήμωση των εκκλησιών. 'Εχει και την ''στήριξη'' του πρωθυπουργικού ζεύγους Ελλάδας και φυσικά της -μικρής κυκλοφορίας- διασπαστικής εφημερίδας του πρ. υφΥΠΕΞ.

- Και μόνο το γεγονός ότι η ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, με τον προϋπολογισμό του έργου από τα 20 εκατ. δολ. αρχικά, να ξεπερνά τα 80 εκατ., πιστοποιεί το ''μεγάλο φαγοπότι''. Και αντί γιά ''εξηγήσεις'' στους δωρητές, έχουμε ''απειλές'' σε όσους τους κάνουν έλεγχο και κριτική. Ενώ στόχος των ''νεογενίτσαρων'' είναι το ''Προσκύνημα αγίου Νικολάου'', να φύγει από τον έλεγχο της ελληνικής Ομογένειας και να μετατραπεί σε ''πατριαρχικό 'Ιδρυμα'' (με έδρα στην Τουρκία, γιά ''κονόμες''), με τις ''ευλογίες'' του πρωθυπουργού Μητσοτάκη!!!

- Τον Μάϊο ο φιλοχρήματος πατριάρχης, έρχεται γιά ''εισπράξεις'' στις ΗΠΑ, ενώ γιά τα 10 εκατ. δολ., χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου (Μανχάτταν) που καταγγέλθηκε ότι κατάληξαν στον Βαρθολομαίο, ούτε κουβέντα.

- Οι έρευνες των ομοσπονδιακών Αρχών συνεχίζονται γιά τα πολλαπλά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή και γιά τις απάτες στην υπόθεση ''άγιος Νικόλαος''.

- Από ότι πιστοποιείται τελευταία, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, είναι...''γλάστρα'' και την Αρχιεπισκοπή διοικούν οι ''κουμπάροι'' π. Αλεξ. Καρλούτσος και Γιάννης Κατσιματίδης, με τις ευλογίες του φιλοχρήματου πατριάρχη. Γνωστοί από παλιά, αφού 25 χρόνια παραμένουν ''στα αρχιεπισκοπικά πράγματα''. Στον Ελληνισμό Αμερικής και στην Εκκλησία, δεν υπάρχουν άλλοι. Γιά 25 χρόνια ΜΟΝΟ οι ''κουμπάροι'' Καρλούτσος και Κατσιματίδης. Και αυτό τα λέγει όλα, γιά τα σκάνδαλα και την κατάντια. Συνήθισαν να τους υμνούν, η εξαγορασμένη -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα Αστόριας, ''Εθνικός Κηρυξ'' που διαπρέπει σε εμμετική παραπληροφόρηση (ταυτιζόμενη με διεφθαρμένους-αρπακτικά εις βάρος της Ομογένειας) και άσχετα ''κουτοπόνηρα'' ΜΜΕ Αθήνας (π.χ. ''Καθημερινή''). Eίναι γνωστή η διαχρονική συνεργασία εφημερίδας (''Κήρυκας'') και Αρχιεπισκοπής, που στόχο έχει το χρήμα της Ομογένειας με παραπληροφόρηση και συγκάλυψη, από την εφημερίδα, των παρανομιών-σκανδάλων Αρχιεπισκοπής. Και τώρα που βγαίνουν βρωμιές και ατιμίες στην επιφάνεια, ''θίγονται'' τα συμφέροντά τους, διαπιστώνοντας ότι το σάπιο οικοδόμημα ''Αρχιεπισκοπή'', γκρεμίζεται, εξαιτίας τους, ενώ η Ομογένεια τους δείχνει με το δάχτυλο ως βασικούς υπεύθυνους της ζημιάς και της διαίρεσης. Οι εκκλησίες αδειάζουν, οι Ομογενείς έχουν σιχαθεί τα ρασοφόρα αρπακτικά που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά χρήμα. Και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, αποδείχτηκε στην πράξη πολύ ''μικρός'' γιά να ηγηθεί της Αρχιεπισκοπής.

- Η Ομογένεια αηδιασμένη, συνειδητοποιεί τώρα την ζημιά που έπαθε από τα ρασοφόρα αρπακτικά και τα φερέφωνά τους. Και σκέφτεται σοβαρά την ''Αυτοκεφαλία'' της Αρχιεπισκοπής. Η παλαιότερα δυνατή και ενιαία ''Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής'', πολυδιαιρέθηκε από τον πατριάρχη (1996) και κατάντησε ''Αρχιεπισκοπή Βαρθολομαίου-Καρλούτσου'', με κύριο σύνθημά τους ''όλα γιά το χρήμα''.
Η παρακμή, που πιστοποιείται από το γεγονός ότι ούτε ποσοστό 15% της Ομογένειας είναι μέλη, της -υπό διάλυση- Αρχιεπισκοπής, δεν ενδιαφέρει τους φιλοχρήματους κληρικούς. Ούτε η εξαφάνιση της ελληνικής γλώσσας από τις εκκλησίες, ούτε το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή. Εκκλησίες και σχολεία που έχτισαν και συντήρησαν 'Ελληνες μετανάστες.
Η Αρχιεπισκοπή, έκανε και κάνει εξαιρετική δουλειά γιά την... Τουρκία, με την ''καθοδήγηση'' Βαρθολομαίου, διαιρώντας την Ομογένεια, αδιαφορώντας γιά Χριστιανισμό και Ορθοδοξία, γιά διατήρηση ελληνικότητας. ΜΟΝΟ το χρήμα την ενδιαφέρει. Από κοντά και οι αστείοι-άσχετοι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ που ''ασφυκτιούν'' κάτω από το ράσο μητροπολιτών (σερνικών και μη), αντί να ασχολούνται με τον Ελληνισμό ΗΠΑ.
Και το χρήμα της Ομογένειας, αντί να χρησιμοποιείται γιά ελληνικά σχολεία, ελληνικά π.χ. γηροκομεία, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, ελληνικά Ιδρύματα κλπ, καταλήγει σε έναν ασυνείδητο ''νεογενίτσαρο'' φιλοχρήματο πατριάρχη, που από την Τουρκία ''διοικεί'' την Αρχιεπισκοπή, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένους, ξεπουλημένους και ''φερέφωνα''.

Σημ.: Το ''γλάστρα'' γιά τον ασοβάρευτο Ελπιδοφόρο πιστοποιείται και από το γεγονός, ότι, ενώ ο αντιπρόεδρός του στο αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο απειλεί -με πρόθεση να ''τρομοκρατήσει''- ΜΜΕ (θεωρείται και ποινικό αδίκημα) και αποκαλεί ''αλήτες'' ΜΜΕ που κάνουν κριτική στα λεγόμενά του, ο αρχιεπίσκοπος, απαθής, δεν τον ''μαζεύει''. Δείχνοντας έτσι ότι υιοθετεί τις πράξεις του -ως άνθρωπος της...Εκκλησίας- αφού χειροκρότησε και την σχετική δημόσια ομιλία του με τις απειλές, μαζί με τον γεν. πρόξενο Ελλάδας (Κ. Κούτρα) στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης, σε εκδήλωση, 30 Ιαν. '20. Κατά τα υπόλοιπα, ο αρχιεπίσκοπος, χωρίς ντροπή, μας μιλάει γιά '΄ήθος'' και ''διαφάνεια'', νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και ''πρόβατα''.
Μα υπάρχει σοβαρή εταιρία στην Αμερική, κερδοσκοπική ή μη, με καταθέσεις (κρατικά ομόλογα) π.χ. 10 εκατ. δολ., που δεν κάνει φορολογική δήλωση (990), όπως ο νόμος ορίζει, με αποτέλεσμα η Φορολογική Υπηρεσία (IRS) να της αφαιρεί το προνόμιο της φοροαπαλλαγής (tax exempt) γιά δωρητές;;; Ρωτήστε τον ''μάγκα'' αντιπρόεδρο του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου ή τον κουμπάρο του, ''φάδερ 'Αλεξ''.

Αλλά επειδή απάντηση δεν θα πάρετε, σας ενημερώνουμε ότι, ναι, υπάρχει. Λέγεται ''Faith'', είναι αρχιεπισκοπική με υπεύθυνο τον π. Καρλούτσο (ποιόν άλλον;;;) και πρόσφατα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του αρχιεπ. Συμβούλιου, Κατσιματίδης, έδωσε και ''20 εκατ. δολ. γιά αποπεράτωση έργων στον άγιο Νικόλαο''. Και το ερώτημα των αφελών του ''ποίμνιου'': Μα έχει χρήματα στο ταμείο της η Οργάνωση Faith;;; Θα πείτε ''προσφέρει 20 εκ. και δεν έχει;;;''. Λογικό το ερώτημα.

Τους ζητούμε δημόσια -όπως είναι υπόχρεοι από τον νόμο- να μας δημοσιοποιήσουν: Application for Recognition of Exemption Under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code (Form 1023)... Copies of annual Form 990 return for the last three years filed. (Πρόεδρε αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου αρχιεπ. Ελπιδοφόρε και αντιπρόεδρε Γιάννη Κατσιματίδη, απαντήσεις-δημοσιοποίηση, μαζί με το καταστατικό της εταιρίας, σε 7 εργάσιμες ημέρες). Αν δεν απαντήσουν, θα απευθυνθούμε στο IRS, με καταγγελία. Και γιά να γνωρίζουν, εδώ και η υποχρέωσή τους, όπως ορίζεται από το IRS.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει ''έρευνα σε εξέλιξη'' (ongoing investigation) των ομοσπονδιακών Αρχών γιά τα οικονομικά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή και γιά την υπόθεση ''χρήματα γιά άγιο Νικόλαο''.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..