Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Το ''ξεβράκωμα'' Ελπιδοφόρου


 Επίσημη δυσαρέσκεια γιά Ελπιδοφόρο -Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (23 Σεπ. '21): ''Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Η κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της''

O πρωθυπουργός, ακύρωσε επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή (ήταν να γίνει 24 Σεπ. '21)

Aξιοσημείωτη η γραπτή τοποθέτηση για το ζήτημα, του Ομογενή δικηγόρου (Βοστώνη) Δημήτρη Καυκά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)

.................

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, δηλ. ΠΡΩΗΝ Αμερικής
Από Ioύλιο 2019 το ''Κ'' επέμενε: ''Ο Ελπιδοφόρος είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ''. Τώρα το ''πιστοποίησαν'' 'Ελληνες πολιτικοί, ''παράγοντες'' της Ομογένειας και ΜΜΕ, αλλά ίσαμε πρόσφατα ''δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν''.

Η παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ''Σπιτιού της Τουρκίας'', των 36 ορόφων απέναντι από τα Ηνωμένα 'Εθνη στην Νέα Υόρκη 20 Σεπ. '21, ήταν αναμενόμενη. Τα εγκαίνια έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, παρουσία και του ''πρόεδρου'', ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ.

Ο Ελπιδοφόρος, έχει καταγγελθεί γραπτά και δημόσια από ΜΜΕ των Βετεράνων ΗΠΑ, ως ''πράκτορας της Τουρκίας''. Σήμερα ηγείται της ''Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', που είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου Κων/πολης, με αρχηγό τον φιλοχρήματο, διεφθαρμένο Βαρθολομαίο.

Ο Ελπιδοφόρος στην συνείδηση των Ελλήνων Ομογενών, είναι ήδη πρώην. Διαπλεκόμενος, αποτυχημένος, ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ. 'Ενας τέτοιος νεο-γενίτσαρος, μπορεί να είναι αποδεκτός και να στηρίζεται από την κυβέρνηση... ''άριστων δουλοπρεπών'' του Κούλη Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι αποδεκτός από την Ομογένεια. Ο διαπλεκόμενος ''άνθρωπος της Τουρκίας'' Ελπιδοφόρος, φιλοδοξεί να γίνει και πατριάρχης. Δηλ., ότι χειρότερο γιά τον Ελληνισμό.

Ο αρχιεπίσκοπος έχει πείσει ότι ΔΕΝ υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά αυτά της Τουρκίας. Και με έναν τέτοιον ως αρχιεπίσκοπο, δεν μπορεί να πορεύεται, να χρησιμοποιείται η Ομογένεια, γιά τα συμφέροντα Πατριαρχείου και Τουρκίας.

Στην πολύ άσχημη εντύπωση που δημιούργησαν στον Ελληνισμό οι πράξεις του αρχιεπίσκοπου και στην αυστηρή κριτική από ΜΜΕ, ο Ελπιδοφόρος απαντά με... ''κύκλους'' (δηλ. Σαφιολέας) και... ''πηγές'', πιστοποιώντας έτσι ότι είναι και ευθυνόφοβος.

Εκτός των αλλων, ο αρχιεπίσκοπος είναι και ψεύτης, αφού ''ισχυρίζεται'' ότι, δήθεν, ''δεν ήξερε πως στα εγκαίνια του Σπιτιού Τουρκίας θα ήταν και ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Τατάρ''. O αρχιεπίσκοπος γνώριζε ότι, εκτός από τον Ερντογάν και τον γ.γ. του ΟΗΕ, Γκουτέρες, καθώς και διπλωμάτες διαφόρων χωρών, θα ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων και ο κατοχικός ηγέτης, Τατάρ. Είχε ενημερωθεί σχετικά από Έλληνες διπλωμάτες και ομογενειακούς παράγοντες. Επίσης, ο Ελπιδοφόρος, γνώριζε ότι στο «Σπίτι της Τουρκίας» υπάρχει ένας όροφος του ψευδοκράτους, με τις λεγόμενες υπηρεσίες του στην Νέα Υόρκη.

Σημ.: Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ακύρωσε συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο...
(21 Σεπ. '21)

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, σε ανακοίνωσή της (22 Σεπ. '21), «εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ‘Τουρκικού Κέντρου'’ που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20ή Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός. Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου. Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς προκλητικές και εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού. Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια...»πηγή kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..